Over 70 mistet livet i togbrann i Pakistan

Minst 74 mennesker har mistet livet i en togbrann sørøst i Pakistan, ifølge myndighetene. Over 40 er skadd, og tilstanden er kritisk for flere av dem.

Det utbrente toget i provinsen Punjab øst i India. (AP Photo/Siddique Baluch)
 • NTB
Publisert: Publisert:
En mann som ble skadd i togbrannen, ankommer sykehuset i Multan.
Soldater og andre tjenestemenn inspiserer ulykkesstedet etter etter brannkatastrofen på jernbanen i Liaquatpur i Pakistan.
Redningsmannskaper undersøker toget som begynte å brenne i nærheten av Liaquatpur i Rahim Yar Khan-distriktet i Pakistan. Over 70 mennesker mistet livet.
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Toget som torsdag var på vei fra havnebyen Karachi i sør til Rawalpindi i nord, tok fyr da en passasjer brukte en gassovn i toget til å lage frokost om bord, ifølge politibetjent Ameer Taimur Khan.

Mange mennesker ble innesperret i de brennende togvognene. Flere av de overlevende hoppet ut av vinduene mens flammene spredte seg til tre vogner.

– Vi kunne høre folk som gråt og skrek om hjelp, sier Chaudhry Shujaat.

Sammen med sin kone og to barn gikk han om bord på toget bare få timer før brannen brøt ut.

– Jeg trodde vi skulle dø. Den neste vogna sto i brann, forteller han.

Dødstallet har steget betraktelig siden det først ble meldt om ti døde i brannen i provinsen Punjab øst i landet. Midt på dagen hadde dødstallet steget til 71.

Hoppet av toget

Frykten er at tallet vil stige ytterligere. Av 44 skadde er tilstanden fortsatt kritisk for flere, opplyser en talsmann for nødetatene i distriktet. De overlevende er brakt til ulike sykehus i byen Bahawalpur og andre steder i Rahim Yar Khan-distriktet, der ulykken fant sted.

TV-bilder fra stedet viser flammer ut av togvognene, og man hører folk som skriker. Flere ble skadd da de hoppet ut av det brennende toget.

Overlevende forteller at det tok nesten 20 minutter fra brannen brøt ut, til toget til slutt stanset.

Mange ulykker

I morgentimene lette redningsarbeidere gjennom det utbrente togvraket for å hjelpe de skadde og lete etter flere ofre. Et annet tog ble sendt til stedet for å kjøre overlevende til byen Rawalpindi rett sør for hovedstaden Islamabad, opplyser myndighetene.

Togulykker er vanlig i Pakistan, der jernbanen gjennom mange tiår har lidd under dårlig vedlikehold som følge av korrupsjon, vanstyre og manglende investeringer, skriver nyhetsbyrået AFP.

I juli omkom minst 23 mennesker i en togulykke i samme distrikt da et passasjertog fra Lahore kjørte inn i et godstog som hadde stanset ved en overgang.

Publisert:
 1. Pakistan
 2. Tog
 3. Karachi
 4. Brann

Mest lest akkurat nå

 1. Berisha etter 14 års ventetid: – Kommer til å huske dette resten av livet

 2. Erstatning for tapt barndom: Nesten alle får nei

 3. – Vi sitter her og fryser. Politikerne har ikke bakkekontakt

 4. Fauci om omikronvarianten: Oppmuntrende funn om alvorlighetsgraden

 5. Knut Arild Hareide flytter til Rogaland

 6. Det blir mer snø i Sør-Norge - farevarsel om stiv kuling og storm flere steder langs kysten