Plassen utenfor Det hvite hus døpes om til Black Lives Matter Plaza

Området foran Det hvite hus som ble ryddet for demonstranter tidligere i uka, heter nå Black Lives Matter Plaza, opplyser ordføreren i USAs hovedstad.

Ordfører Muriel Bowser i Washington går på gata som fører til Det hvite hus, etter at ordene Black Lives Matter ble malt i digre lysegule bokstaver på asfalten.
 • NTB
Publisert: Publisert:
Black Lives Matter males i enorme gule bokstaver på gata som går til Det hvite hus i Washington fredag.
Med St. John's Church i bakgrunnen er det satt opp et nytt gateskilt fredag. Den delen av 16th street som strekker seg over to kvartaler foran Det hvite hus, heter nå Black Livest Matter Plaza.
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Aktivister og ansatte i Washington D.C. malte fredag navnet på den antirasistiske protestbevegelsen på bakken. De enorme lysegule bokstavene strekker seg over to kvartaler i gata som fører fram til presidentboligen.

– Delen av 16th street foran Det hvite hus er nå offisielt Black Lives Matter Plaza, tvitrer ordfører Muriel Bowser sammen med en video av byansatte som setter opp et skilt med navnet.

Mandag fikk Donald Trump føderale styrker til å fjerne demonstranter ved bruk av blant annet tåregass, slik at han selv kunne gå gjennom en park til en kirke for å holde opp en bibel mens han lot seg fotografere.

Publisert:
 1. USA
 2. Rasisme
 3. Rasisme-opprøret
 4. Donald Trump
 5. Det hvite hus

Mest lest akkurat nå

 1. Kvinne i 90-årene kom seg ut uskadd

 2. Kvelden tilhørte Froddien

 3. Du vett, mååååden han seie det på

 4. Politiet: Brannen ved barnehage i Stavanger var påsatt

 5. Kommunens minste skole får ansiktsløft til 130 millioner – og åtte meter høyt blikkfang

 6. Tingretten i Egersund stengt med umiddelbar virkning