Kim lover å ikke vekke Moon med raketter

USA takket ja til samtaler med Nord-Korea. Nå lover Kim Jong-un å ikke avbryte  Sør-Koreas president Moon Jae-ins søvn med missiloppskytninger.

Sør-Koreas president Moon Jae-in har sagt ja til å treffe Nord-Koreas diktator Kim Jong-un i april. Foto: Ahn Young-joon / AP / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Jeg har bestemt meg i dag, og president Moons nattesøvn skal ikke lenger bli forstyrret av alarmer på morgenkvisten, har Kim Jong-un sagt, ifølge en representant for den sørkoreanske regjeringen.

Nord-Korea gjennomførte i fjor 20 missiltester, hvorav et stort flertall fant sted tidlig på morgenen. Nå lover Kim å slutte med disse oppskytningene.

Løftet skal ha blitt gitt under et fire timer langt møte med en sørkoreansk delegasjon i Pyongyang mandag. Der ble det avtalt et møte mellom de to statslederne i april.

Samtidig uttrykte Kim Jong-un et ønske om å treffe USAs president Donald Trump, og han åpnet også for å diskutere sitt lands atomvåpenprogram.

Trump har nå takket ja til et møte med Kim innen utgangen av mai, noe som er blitt tatt godt imot av Sør-Koreas president Moon Jae-in.

– Hvis president Trump og leder Kim møtes etter det koreanske toppmøtet, vil en fullstendig atomnedrustning på Koreahalvøya virkelig være på rett spor, sier Moon, som denne uken takket ja til å ha en åpen direktelinje for samtaler med Kim Jong-un.

Publisert:
 1. Kim Jong-un
 2. Nord-Korea
 3. Donald Trump
 4. USA
 5. Sør-Korea

Mest lest akkurat nå

 1. Inviterer til gjen­åpnings­feiring i Stavanger lørdag kveld

 2. I verste fall står hele Nye SUS ferdig på Ulland­haug først i 2040

 3. Da Haaland kom, så verdens­mesteren hans store svakhet

 4. Bøttet inn mål i storseier

 5. Nå er huset og fasaden total­endret: – Folk kjører sakte forbi for å se

 6. – JESSSSS! Endelig slutt på å være politi