Tysk ytre høyretopp anmeldt for hatkriminalitet på Twitter

Tysk politi har anmeldt en av toppene i det ytterliggående høyrepartiet Alternativ for Tyskland (AfD) for å ha hisset til hat mot muslimer på Twitter.

Politiet i Köln var synlige i gatene under nyttårsfeiringen i den tyske storbyen søndag. Foto: dpa via AP / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Beatrix von Storch er nestleder i AfDs parlamentariske gruppe. I Twitter-meldingen retter hun kraftig kritikk mot tysk politi for å ha sendt ut en nyttårshilsen på Twitter på blant annet arabisk.

«Hva i helvete foregår i dette landet? Hvorfor tvitrer en offisiell politiside på arabisk? Er det meningen å blidgjøre de barbariske, muslimske mannshordene som driver med gjengvoldtekter», skrev den 46 år gamle politikeren, ifølge Welt.

Meldingen som Storch refererer til, er et ønske om godt nytt år fra politiet i Köln. Den ble først publisert på tysk, deretter på engelsk, fransk og arabisk.

Von Storchs melding er trolig ment å vekke assosiasjoner til nyttårsfeiringen i Köln i 2015. Flere hundre kvinner ble ifølge politiet seksuelt antastet og utsatt for overgrep av unge menn, de fleste av nordafrikansk opphav.

Storchs Twitter-konto ble blokkert i tolv timer etter at hun la ut meldingen, hvorpå den ble fjernet. Hun publiserte samme melding på Facebook, der den ble slettet av Facebook med begrunnelse i at tysk lov forbyr ytringer som hisser til hat.

Fra og med 1. januar risikerer selskaper som Twitter og Facebook en bot på opptil 50 millioner euro i Tyskland hvis de ikke fjerner meldinger som bryter med Tysklands forbud mot oppildning til hat.

Publisert:
 1. Tyskland
 2. Ekstremisme
 3. Høyreekstremisme
 4. Høyrepopulisme

Mest lest akkurat nå

 1. Snøvær skaper problemer på Stavanger lufthavn, Sola: – Vi fikk ingen informasjon

 2. Advarer mot svært glatte veier

 3. Her fosser strøm-milliardene inn

 4. – Ahhh, som vi har savnet dette!

 5. Halvannet år etter at Konrad Åsnes (18) brakk nakken i en stupeulykke i Godalen, ble stupebrettet fjernet

 6. Fjerner populær gaveordning på kort varsel