Over 30 drept av mistenkte jihadister i Mali

Mistenkte jihadister har drept over 30 tuareger, inkludert kvinner og barn, ved Malis nordøstlige grense mot Niger, sier flere kilder til AFP.

  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Den tidligere tuaregiske opprørsgruppen MSA og stammeledere sier massakren fant sted fredag, en dag etter et annet angrep der væpnede angripere på motorsykler drepte tolv utenfor tettstedet Anderamboukane helt øst i landet.

–Det er 43 som er drept i to dager, alle sivile, fra samme samfunn, sier stammeleder Sidigui Ag Hamadi til AFP fra den regionale hovedstaden Meneka.

– Våre krigere ødelegger basene deres og utrydder dem. De har uskyldige sivile som mål, legger han til, og sier han ser på drapene som hevn for angrep mot jihadister fra væpnede tuaregiske grupper.

Også MSA sier at 43 har blitt drept i landsbyene Aklaz og Awakassa. Gruppen ber myndighetene i Mali og Niger om å gjøre tiltak som sørger for en «umiddelbar slutt på disse grusomhetene».

Menaka-guvernør Daouda Maiga understreker på sin side at dødstallet ikke bør tas for gitt før offisielle observatører har ankommet stedet.

– Det er flere ulike versjoner, men jeg vet det er kvinner og barn blant ofrene, i tillegg til eldre, sier Maiga til AFP.

Til Reuters sier han at angrepene trolig ble gjennomført for å fremprovosere en etnisk konflikt mellom tuareg-folket og fulani-folket.

Tuareger er et nomadefolk som bor i en rekke land i Sahel-regionen. Fulani-folket er også spredt rundt om i Sahel-landene. Regjeringen i Mali og de væpnede gruppene som støtter dem, inngikk i juni 2015 en fredsavtale med tuareg-opprørere nord i landet.

Publisert: