Voldsomme demonstrasjoner i Barcelona

Rundt 50.000 mennesker demonstrerte i Barcelonas gater søndag kveld i protest mot pågripelsen av ekspresident Carles Puigdemont. Flere er skadde og pågrepet.

Publisert: Publisert:

Rundt 50.000 mennesker demonstrerte i Barcelona mot pågripelsen av ekspresident Carles Puigdemont søndag. Foto: Felipe Dana / AP / NTB scanpix

 • NTB
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Politiet tok i bruk batonger mot folkemengden som marsjerte gjennom Barcelonas gater søndag. Foto: Emilio Morenatti / AP / NTB scanpix

Demonstranter og spansk politi i sammenstøt i Barcelona søndag. Foto: Emilio Morenatti / AP / NTB scanpix

Over 50 personer er skadd, blant dem åtte politifolk, i sammenstøtene. Politiet avfyrte varselsskudd og brukte batonger mot demonstrantene, opplyser en talsmann for politiet til nyhetsbyrået DPA. Minst 14 er pågrepet.

Bilder og videoer viser demonstranter som kaster forskjellige objekter mot politiet mens de marsjerte fra EU-kommisjonens lokaler til det tyske konsulatet i byen.

Demonstrantene bar plakater med bilde av Puigdemont, og mange av dem hadde iført seg det katalanske flagget, et av de viktigste symbolene for selvstendighetskampen i den spanske regionen.

– Vi krever at Tyskland ikke overleverer president Puigdemont for en forbrytelse, som er et påfunn av politiske grunner, sier det katalanske separatistpartiet ANC.

Puigdemont ble tidligere søndag pågrepet i Tyskland mens han var på vei fra en foredragsrunde i Finland til Belgia, der han bor i selvvalgt eksil. Han blir framstilt for varetektsfengsling i en tysk domstol mandag.

Pågripelsen kom etter at spanske myndigheter fredag utstedte en internasjonal arrestordre på ham. Sentralmyndighetene i Madrid vil nå begjære ham utlevert til Spania.

Puigdemont og flere andre katalanske separatistledere er siktet for blant annet oppvigleri og opprør i forbindelse med katalanernes forsøk på å løsrive seg fra Spania.

Publisert:

Les også

 1. Catalonias leder i eksil. Vil delta i parlamentarisk debatt via Skype

 2. Spansk domstol: Puigdemont kan ikke styre Catalonia fra Belgia

 3. Måtte de holde ut lenge

Mest lest akkurat nå

 1. Hadia Tajik øydelegg for seg sjølv med dette bokomslaget

 2. Jeg må dessverre stadfeste at det selvoppnevnte kvinnepolitiet lever i beste velgående

 3. Thomas Alsgaard gjorde en tabbe på Tax-free. Det forandret livet hans.

 4. Bli med inn i Bent Høie og Dag Terje Solvangs atriumhus: – Vi kan ikke komme oss fort nok hjem

 5. Høie vurderer strengere tiltak: - Den mest alvorlige situasjonen siden mars

 6. Sangene visste at hun skulle skilles før hun visste det selv

 1. Folkeavstemning
 2. Madrid
 3. Spania