Amerikansk jagerfly krasjlandet i Bahrain

Et amerikansk jagefly av typen F-18 krasjlandet etter å ha fått motorproblemer over Bahrains internasjonale flyplass lørdag. Flyplassen ble midlertidig stengt.

En F-18 jagerbomber tar av fra USS Nimitz i 2013. Det var et fly av samme type og fra samme skip som krasjlandet i Bahrain.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Øystaten Bahrains var dermed en kort periode helt avskåret fra omverdenen etter hendelsen, som senere viste seg å være mindre dramatisk enn det først så ut til.

Bilder på sosiale medier viser at flyet i stor grad er intakt etter det den amerikanske marinen omtaler som en "ukontrollert" landing.

Flyet tok av fra hangarskipet USS Nimitz, som nå befinner seg i Persiabukta, opplyser talsperson i det amerikanske sjøforsvaret Bill Urban. Videre sier han at flyet fikk motorproblemer, og måtte endre kurs underveis.

Piloten hadde først forsøkt å lande ved Sheikh Isa-flybasen i Bahrain, men måtte endre kurs til øystatens kommersielle flyplass ifølge Urban.

– På grunn av problemene var ikke piloten i stand til å stoppe flyet etter at det landet på rullebanen, og piloten skjøt seg ut av flyet mens det rullet videre, sier Urban.

Jageflypiloten kom uskadd fra hendelsen, men ansatte i det amerikanske sjøforsvaret undersøker hendelsenm samtidig som de forsøker å bistå flyplassen i arbeidet med å gjenoppta full operasjon.

Flyplassmyndighetene betegner krasjlandingen som en "mindre hendelse", og sier at flygingene gikk som normalt igjen flere timer i etterkant.

USA har utplassert rundt 8.000 soldater på øya, som ligger utenfor kysten av Saudi-Arabia.

Publisert: