Leopardkaos på indisk bilfabrikk

Med bedøvelsespistoler i hånd prøvde nær 100 politimenn og viltvoktere å få fatt i en leopard som kom seg i inn i en bilfabrikk i India torsdag.

En leopard er på rømmen inne i en bilfabrikk i India. Her blir en annen leopard undersøkt av veterinær, etter å ha blitt funnet og bedøvet i et boligområde i India. Foto: AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Leoparden befinner seg inne i Marati Suzuki-anlegget i byen Manesar, som ligger fem mil utenfor New Delhi. Anlegget er det største i India, og produserer nesten én million biler i året.

Fabrikken ble stengt og arbeiderne evakuert etter at leoparden ble observert av sikkerhetsvakter torsdag morgen.

– Vi har sperret av hele området, sier nestleder i politiet i Manesar, Ashok Bakshi.

Dødelige sammenstøt mellom dyr og mennesker i India har økt de senere årene, mye på grunn av at skogen krymper og urbaniseringen øker.

Ifølge Indias miljødepartement har 1.144 mennesker blitt drept av ville dyr i perioden mellom april 2014 og mai 2017, noe som tilsvarer mer enn ett dødsfall per dag.

Samtidig drepes stadig leoparder som forviller seg inn i landsbyer, og offisielle tjenestemenn anslår at én leopard blir drept hver dag.

I januar ble en leopard slått i hjel etter å ha angrepet og skadd åtte mennesker i en by i utkanten av Delhi. I 2016 vandret en leopard inn på en skole sør i India og skadet tre barn. Skolen ble sperret av i flere dager, før leoparden ble oppsporet og bedøvet.

Det anslås at det finnes mellom 12.000 og 14.000 leoparder i India.

Publisert: