Fører drapssiktet etter at bil meide ned folk i New York

Én døde og 23 ble skadd da en bil kjørte i høy fart inn på Times Square i New York. Føreren er siktet for drap, men politiet utelukker terror som motiv.

Slik så bilen ut etter å ha kjørt ned 23 fotgjengere og deretter krasjet i sperringer langs fortauet. Foto: AP / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:

Bilen stanset da den traff en lyktestolpe og sperringer som skal hindre biler fra å havne på fortauet. Foto: AP / NTB scanpix<div><br></div>

Times Square ble sperret av etter hendelsen. Foto: AP / NTB scanpix

iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Ifølge to politikilder har føreren av bilen forklart at han hørte stemmer og trodde han skulle dø i forkant av hendelsen torsdag. Mannen har også testet positivt på det narkotiske stoffet PCP, også kalt englestøv, ifølge CNN. TV-kanalen skriver at mannen har sagt at gud ba ham gjøre det han gjorde.

– Basert på informasjon vi har på nåværende tidspunkt, er det ingen indikasjoner på at dette var en terrorhandling. Men når det er sagt, vi forsterker nå politiets tilstedeværelse ved viktige severdigheter i byen, sa New Yorks ordfører Bill de Blasio på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Han la til at bilføreren er en 26 år gammel mann fra Bronx i New York som tidligere har tjenestegjort i den amerikanske marinen.

Senere opplyste politiet at mannen er blitt siktet for drap og 20 tilfeller av drapsforsøk.

Veteran

En nabo forteller at 26-åringen ikke var den samme etter at han dimitterte fra militæret, og så sent som forrige uke ble han pågrepet for å ha truet noen med kniv fordi han trodde identiteten hans var stjålet.

Etter hendelsen på Times Square ble mannen raskt tatt hånd om og promilletestet. De første prøvene viste at han ikke var alkoholpåvirket, men det ble gjort flere prøver for å se om han hadde brukt narkotika.

– Den 26 år gamle amerikanske statsborgeren Richard Rojas fra Bronx er pågrepet. Han er tidligere straffedømt og har to tilfeller av kjøring i ruspåvirket tilstand på rullebladet, sa New Yorks politimester James O'Neill på pressekonferansen.

En død og 23 skadd

O'Neill beskrev hendelsesforløpet slik:

– Klokken 11.55 kjørte en bil i høy fart langs fortauet fra 44th Street til 45th Street og rammet en rekke fotgjengere. Bilen stanset på et hjørne da den kolliderte med sperringer, sa politimesteren.

Både ordføreren, politiet og brannvesenet opplyser at en kvinne på 18 år mistet livet da hun ble kjørt ned av bilen. 23 personer er skadd.

Bilder viser en rød bil som står med to av hjulene over bakken, inntil en lyktestolpe og barrierer som skal hindre kjøretøy i å ta seg opp på fortauet. Bilens panser og frontparti var sammentrykt. Times Square er et svært populært turistområde.

Kaotisk

Fjernsynsbilder fra CBS New York Television viser politibetjenter som tar med seg bilføreren og plasserer ham i en politibil. Føreren var kledd i en svart T-skjorte.

Den første meldingen om hendelsen kom via en kunngjøring i bygningen som huser nyhetsbyrået Reuters' hovedkvarter i New York i nærheten av Times Square. Et øyenvitne opplyste da til byrået at minst ti personer lå på bakken.

Øyevitner sier til Reuters at kjøretøyet kjørte imot trafikkretningen og opp på fortauet. Sko lå spredt utover fortauet, og en person var dekket av et blodig teppe, forteller et øyevitne.

Saken blir nå etterforsket av New York-politiet i samarbeid med FBI.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. – Det er selvfølgelig en risiko, men vi må ikke la frykten ta oss

  2. Nå starter den tunge jobben for pub-gjengen

  3. «Ap og AUF misbruker 22. juli»

  4. Disse korona­reglene gjelder nå

  5. – Vi ønsket oss et hus med varme farger, runde former og praktiske løsninger. Det har vi fått.

  6. Klager på at den nye elferja somler