Facebook og Spotify kaster ut høyreekstreme

Facebook har slettet kontoene til en selverklært fascist som deltok i demonstrasjonene i Charlottesville i USA. Samtidig fjerner Spotify hvit makt-musikk.

Foto: Noah Berger / TT / NTB Scanpix

 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Christopher Cantwells kontoer har blitt slettet både på Facebook og Instagram, bekrefter Facebooks talsperson Ruchika Budhraja. En side knyttet til podkasten hans er også slettet.

Facebook har også slettet minst åtte konto-+er knyttet til høyreekstreme organisasjoner, fordi det brøt med selskapets politikk om hatprat og organisasjoner.

Ifølge Southern Poverty Law Center er Cantwell antisemitt og selverklært fascist og bruker podkasten til å spre hvit, nasjonalistisk propaganda. Cantwell anklager Facebook for å prøve å stilne ham på grunn av synspunktene hans.

Strømmetjenesten Spotify har også begynt å fjerne innhold som knyttes til hvit makt-bevegelsen. I en gjennomgang av tjenesten etter voldsomhetene i amerikanske Charlottesville fant Digital Music News minst 37 tilgjengelige hvit makt-band, skriver Dagens Nyheter.

– I forbindelse med at vi har blitt gjort oppmerksomme på dette innholdet, har vi fjernet mange av de bandene som er identifisert, mens vi umiddelbart gransker resten, skriver en talsperson for Spotify til den svenske avisen.

Publisert:
 1. Facebook
 2. Spotify
 3. Strømmetjenester
 4. Høyreekstremisme

Mest lest akkurat nå

 1. 70 prosent av det medisinske utstyret på SUS må byttes ut

 2. To nye smittetilfeller i Stavanger

 3. Da barna reagerte på mobil­bruken, skjønte Randi (38) alvoret. Her er hjerne­forskerens råd for å logge av.

 4. Leger mener korona­utvalg gjør feil vaksine­prioritering

 5. President Trump benådet Michael Flynn

 6. Sandnesbrødre vil bygge ishall og 50-metersbasseng på Lura