WHO frykter kolera i Rohingya-leire i Bangladesh

Verdens helseorganisasjon (WHO) advarer om en økende risiko for kolera i leirene i Bangladesh der 436.000 Rohingya-flyktninger holder til.

En ung jente fra Rohingya-folket som nylig har ankommet Balukhali flyktningleir i Bangladesh, lener seg mot teltet familien holder til i. Verdens helseorganisasjon frykter utbrudd av kolera i leirene i Bangladesh. Bildet er tatt 24. september. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Flyktningene er spredt i 68 leire på grensen mellom Bangladesh og Myanmar og har ikke rent vann eller skikkelige sanitære forhold, ifølge WHO.

I tillegg trues det som er blitt en av verdens største ansamlinger av flyktninger, av mangel på mat og medisiner.

– Det er stor risiko for vannbårne sykdommer, og spesielt høy risiko for kolera, derfor er alle bekymret, heter det i en uttalelse fra organisasjonen.

De betegner tilstanden som kritisk og utfordrende.

WHO har satt opp mobile klinikker, og helsemyndighetene i Bangladesh opplyser at de har behandlet omtrent 4.500 personer for diaré og vaksinert 80.000 barn for meslinger og polio.

– Vi gjør vårt beste for å takle utfordringene, men vi er bekymret, sier nestlederen for helsemyndighetene i Bangladesh, Enayet Hossain.

Flere enn 436.000 flyktninger har krysset grensen fra delstaten Rakhine i Myanmar siden myndighetene i landet iverksatte en militæroperasjon 25. august.

Publisert:
  1. WHO
  2. Bangladesh

Mest lest akkurat nå

  1. Får bussvei-bro like ved huset: - Vi føler oss fanget

  2. Tre elever ved Sola-skole smittet – 74 i karantene

  3. Boligbrann i Sandnes kan være påsatt

  4. Pappa Haaland reagerer etter sønnens exit mot City: – Merkelige avgjørelser

  5. Dropper kutt i sykehjems­plasser: – Vi skal bygge langt flere plasser enn vi legger ned

  6. Står Europa på randen av en ny krig?