Paven kritisk til undervisning i kjønnsteori

Pave Frans kaller skoleundervisning i kjønnsteori for indoktrinering. Samtidig understreker paven at han alltid har behandlet homofile og transseksuelle med respekt.

Publisert: Publisert:

Pave Frans. Foto: Luca Zennaro / Reuters / NTB scanpix.

  • Tor Pedersen
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

– En ting er å ha homoseksuelle tendenser eller et kjønnsskifte, men det er noe annet å undervise i det på skolen, sa paven om bord på flyet på vei tilbake til Roma etter et besøk i Kaukasus.

Kommentarene spinner videre på et tema paven tok opp da han besøkte Tbilisi i Georgia lørdag. Der slo han fast at kjønnsteori er del av en «global krig» mot de tradisjonelle familie- og kjønnsrollene og at forsøket på å endre holdningene er «ideologisk kolonisering».

Da paven ble spurt om sin holdning til homoseksuelle og transseksuelle, gjentok han sine oppfordringer om at de bør ønskes velkommen inn i samfunnet og bli akseptert og integrert.

– Jeg har fulgt folk med disse tendensene, som praktiserer homoseksualitet, og jeg har brakt dem nærmere Herren, sa paven.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. En ekte helt havnet midt i innspillingen av ny katastrofefilm på Orre

  2. Legen har sett moderne nordmenn overveldes av slitenhet og uro. Han gjenkjenner noen klare trekk ved dem som beholder både ro og helse.

  3. 18-åring hadde hatt lappen i tre dager. Så kjørte han «altfor fort».

  4. Amalie Iuel takknemlig for å være i Norge: - Jeg har venninner som er blitt jaget av politiet fordi de har trent i parker

  5. Blind vold: Mann stukket i halsen ved Maxi kjøpesenter

  6. Her sveiper bussen borti bygningen midt i Stavanger sentrum: – Vi blir jo litt redde

  1. Pave Frans
  2. Kjønnsroller