Russland-granskingen: Trump sier han husker lite fra møte med utenrikspolitisk rådgiver

USAs president Donald Trump sier han husker lite fra et møte med George Papadopoulos, en tidligere rådgiver i valgkampen som har innrømmet å lyve overfor FBI.

President Donald Trump, avbildet da han fredag morgen gikk om bord i Air Force One med kurs for Hawaii og fem asiatiske land, sa før avreise at han knapt kan huske noe fra et møte med George Papadopoulos. Foto: AP / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Det var et svært uviktig møte. Det fant sted for lenge siden. Jeg husker ikke mye fra det, sa Trump utenfor Det hvite hus fredag morgen, før han la ut på sin nesten to uker lange Asia-reise.

Møtet han ble spurt om, fant sted i mars 2016. Papadopoulos var da utenrikspolitisk rådgiver i Trumps valgkampstab, en rolle Trump for noen dager siden forsøkte å tone ned ved å si at rådgiveren bare var en frivillig i valgkampapparatet.

– Få folk kjente den unge frivillige som het George. Han var langt nede i systemet, og er alt avslørt som løgner, tvitret Trump for få dager siden.

Papadopoulos ble hentet inn i Trump-kampanjens stab av utenrikspolitiske rådgivere, og forsøkte gjentatte ganger under valgkampen å få i stand møter mellom Trump og høytstående russere.

Tidligere i måneden erkjente Papadopoulos å ha løyet for FBIs etterforskere om sin kontakt med en russisk professor med bånd til Kreml, ifølge rettsdokumenter som ble offentliggjort mandag. Der står det at professoren under et møte med Papadopoulos i april i fjor fortalte at russiske myndigheter hadde «tusenvis av eposter» som kunne brukes til å sverte Hillary Clinton.

Da FBI i januar i år spurte Papadopoulos om dette møtet, hevdet han at det var uten betydning. Senere innrømmet han at han visste at professoren hadde «betydelig kontakt» med russiske regjeringskretser.

Les også

 1. «Russiagate»: Fem spor å følge

 2. Kongressen offentliggjør Facebook-annonser knyttet til Russland

 3. Facebook, Google og Twitter forklarer seg for Kongressen om russisk innblanding i valget

 4. Føderal klimarapport taler Trump midt imot

 5. Tøff uke venter Trump i Asia

Publisert:
 1. Donald Trump
 2. FBI

Mest lest akkurat nå

 1. Denne hekken kan koste 1000 kroner dagen

 2. Navn på omkommet frigitt etter båtulykke

 3. Da demensen tok ordene fra Atle, sluttet mange å snakke til ham. – Jeg opplevde at folk krysset veien for å unngå oss

 4. – Har ikke lyst til å miste noen jeg er glad i

 5. Et enkelt Messenger-spørsmål fra en slektning ble til et mareritt for Rune Nedrebø

 6. Oilers-sjefen hyller matchvinneren: – Veldig kjekt at det lykkes for ham