Flere skutt og drept under spillturnering i Florida

Flere mennesker er skutt og drept på et kjøpesenter i Jacksonville nord i delstaten Florida. Én mistenkt gjerningsperson er død.

Publisert: Publisert:

Flere mennesker er skutt og drept på et kjøpesenter i Jacksonville i delstaten Florida, bekrefter politiet. Én mistenkt gjerningsperson er død. Foto: Laura Heald / AP / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Deltakerne i turneringen spilte det amerikanske fotballspillet Madden 19. Denne helgen startet den første av fire kvalifiseringsrunder i GHLF Game Bar i Jacksonville. Foto: Laura Heald / AP / NTB scanpix

Skytingen rammet en dataspillturnering som fant sted på senteret. Fire personer er døde, ifølge en ikke-navngitt kilde tett knyttet til etterforskningen, som tilføyer at den mistenkte gjerningsmannen tok sitt eget liv.

Det kommer ikke tydelig fram om nyhetsbyrået APs kilde inkluderte den mistenkte gjerningsmannen i dødstallet.

En rekke andre personer er skadd, men sheriff Mike Williams, som holdt et kort pressemøte etter skytingen, tallfestet ikke antall skadde.

– Åstedet er sikret, den mistenkte gjerningsmannen var en hvit mann og det var flere vitner til skytingen, opplyser Williams som bekrefter at en mistenkt gjerningsmann er funnet død på åstedet for masseskytingen i Jacksonville, og politiet mistenker ikke at det var flere gjerningspersoner.

Den mistenkte gjerningsmannen er ikke identifisert.

– Åstedet er stort, og vi ønsker ikke at folk skal komme til sentrum for å observere, tilføyer han.

Tapte i turneringen

Ifølge Steven Javaruski, en deltaker i dataspillturneringen, som Los Angeles Times har snakket med, tapte den mistenkte gjerningsmannen et spill i turneringen. Han skal så ha skutt og drept flere, før han begikk selvmord.

– Skyteren angrep målrettet noen få personer, før han skjøt mot minst fem andre. Jeg var vitne til at han drepte to eller tre personer, sier Javaruski.

På en nettoverføring fra dataspillturneringen kunne man høre flere skudd før spillingen i restauranten brått avbrytes.

Jacksonville Landing ligger langs elva St. Johns i sentrum av byen og består av et stort kjøpesenterkompleks med butikker, kafeer og underholdningstilbud.

– Vi finner mange folk som gjemmer seg i avlåste deler av The Landing. Vi ber dere beholde roen og holde dere gjemt. SWAT gjør et metodisk søk inne i The Landing. Vi vil finne dere, vennligst ikke løp ut, tvitret politiet før åstedet ble sikret.

Fotballspill

Deltakerne i turneringen spilte det amerikanske fotballspillet Madden 19. Denne helgen startet den første av fire kvalifiseringsrunder i GHLF Game Bar i Jacksonville, ifølge EA Sports.

En av deltakerne i turneringen tvitrer om det han opplevde.

– Turneringen ble nettopp beskutt. Jeg forlater stedet og kommer aldri tilbake. Jeg er virkelig heldig. Kulen traff tommelen min, skriver han på Twitter og beskriver dagen som den «verste i hans liv».

– Jeg vil aldri ta noe for gitt igjen. Livet kan ta slutt på noen sekunder, tilføyer han.

Jacksonville ligger nordøst i Florida og har over 800.000 innbyggere.

Politikere reagerer

Florida-senator Marco Rubio sier han har snakket med lokale myndigheter og venter på mer informasjon om skytingen.

– Nyhetene fra Jacksonville er forferdelige, skriver republikaneren på Twitter.

Flere politikere skriver også at det er på tide å få slutt på masseskytinger i USA.

– Politikere som kun tilbyr tanker og bønn, handler feigt. Det er på tide at vi krever mer, skriver demokraten Ted Deutch, medlem i Representantenes hus i USA.

En masseskyting i USA er definert som en hendelse der fire eller flere personer blir skutt av en og samme gjerningsmann. Så langt i år er det registrert 234 masseskytinger i landet, viser tall fra Gun Violence Archive.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Høiland fikk tøff beskjed av Berntsen

  2. – Grødem/­Eriksen nær ved å sette 4-1 - Grødem har vært stor denne perioden

  3. Dei tek over lokalet til Sjå Inge: – Vil vere ein restaurant/­kafé med trykk på kafé

  4. – Stigende smitte­trend for Sandnes

  5. Beboere slukket kjøkkenbrann i Sandnes

  6. Countryartist gikk seg bort på sin egen tomt – måtte reddes ut av politiet

  1. Skyting
  2. Florida
  3. USA