Datasikkerhetsselskap spår dystert 2018

2017 var preget av store nettangrep og brudd på datasikkerhet. Neste år blir langt verre, mener datasikkerhetsselskapet McAfee.

Publisert: Publisert:

Omfanget av nettangrep blir verre neste år enn det man har sett i år, advarer sikkerhetsselskapet McAfee. Bildet er fra det sørkoreanske nett- og sikkerhetsbyrået i Seoul som overvåker nettangrep mot landet. Foto: AP / NTB scanpix

 • Frode Kvam
 • NTB
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Årets mange tilfeller med saker der det er blitt krevd løsepenger for å låse opp hackede datamaskiner, er bare en liten forsmak på det som vi kan vente oss i tiden som kommer ettersom hackere utvikler nye strategier og forretningsmodeller, heter det i en rapport fra datasikkerhetsselskapet McAfee.

Selskapet, som blant annet lever av å selge antivirusprogramvare, mener at angripere kommer til å ta i bruk nye metoder som kan ramme både datamaskiner og nettverk.

Velstående personer kan bli blinket spesifikt ut, og hackere kommer til å satse mer på å ramme andre duppedingser som er koblet opp til nett på en mindre sikker måte enn datamaskiner og smartmobiler, mener selskapet.

Videre antar McAfee at det blir mer utstrakt å bruke leiehackere til å utføre nettangrep. Årets hendelser viser hvor enkelt det er å kommersialisere hackernes tjenester, påpeker Raj Samani, som er sjefforsker i selskapet.

– Slike angrep kan bli solgt til parter som forsøker å ramme rivaler på nasjonalt politisk og forretningsmessig nivå, sier Samani.

Personvernet kommer til å bli enda mer utvannet i 2018 som følge av at forbrukeropplysninger blir samlet inn og brukt til markedsføringsformål, heter det også i selskapets rapport.

Publisert:

Les også

 1. Han brøt seg inn i åtte banker i uken, og stoppet et helt lands gassleveringssystem

 2. Opplysninger om nordmenn på avveie etter hacking av klinikk i Litauen

 3. Sensitive dokumenter lekket gjennom oversettingstjeneste

 4. Bedrifter i Norge rammet av globalt hackerangrep

 5. FBI unnlot å advare amerikanske tjenestemenn om russisk hacking

Mest lest akkurat nå

 1. Alle grønne land blir gule - ber alle la være å reise utenlands

 2. Trapper opp leteaksjonen ved Månafossen

 3. Bilfører stoppet i Ryfast – for å sove

 4. Ordfører i Haugesund: - Det er krevende

 5. Realitykjendiser dømt til fengsel for å ha filmet og delt sexvideo

 6. Grethe Moen går av som Petoro-sjef

 1. Hacking
 2. Datakriminalitet
 3. Datavirus