Russland advarer: Unntakstilstand kan føre til eskalering i Øst-Ukraina

Unntakstilstanden som trer i kraft i deler av Ukraina onsdag kan føre til økt spenning i Øst-Ukraina, advarer Russland.

Det ene av de tre ukrainske marinefartøyene som ble beskutt av russisk kystvakt i Kertsjsstredet søndag, har tydelige skader i skroget. Russland har tatt arrest i fartøyene, som nå ligger til kai i Kertsj på den annekterte Krim-halvøya. Foto: AP / NTB Scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
Dmitrij Peskov, talsmann for president Vladimir Putin. Foto: AP / NTB scanpix
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Unntakstilstanden kan føre til oppblussing av kamphandlingene mellom separatistene og ukrainske styrker, advarte den russiske presidenten Vladimir Putins talsmann Dmitrij Peskov tirsdag.

Ukrainske soldater har kjempet mot russiskvennlige separatister i den østlige delen av Ukraina siden 2014. Etter en avtale om våpenhvile i 2015 har kamphandlingene roet seg.

Ukrainas nasjonalforsamling vedtok mandag innføring av unntakstilstand i flere regioner, inkludert regioner som grenser til områder kontrollert av russiskvennlige opprørere.

Unntakstilstanden som Kiev har besluttet å innføre med virkning fra onsdag, er begrunnet med at tre ukrainske fartøy ble beskutt og deretter tatt i arrest av russisk kystvakt i Kertsjstredet ved den annekterte Krim-halvøya søndag.

Publisert: