USAs høyesterett kan la Trump fjerne beskyttelse for 660.000 unge innvandrere

Det konservative flertallet i USAs høyesterett synes å være klare til å la Trumps regjering fjerne beskyttelsen som lar 660.000 immigranter jobbe.

Flere hundre demonstranter møtte opp utenfor høyesterett, for å markere sin støtte til DACA-programmet. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Høyesterett diskuterte natt til onsdag hvorvidt det såkalte DACA-programmet er lovlig eller ikke. Programmet gir ungdommer som ankommer USA beskyttelse og arbeidstillatelse i to år.

De fem konservative dommerne i høyesterett ser ut til å la Trump-regjeringen gå videre med sitt forslag om å skrote ordningen, ifølge AP.

Deferred Action for Childhood Arrivals (DACA) ble innført av president Barack Obama i 2012. Dersom programmet blir stoppet kan det bety at 660.000 ungdommer blir utvist fra USA.

Trump har tidligere uttalt at han var villig til å gi ungdommene i programmet tre års beskyttelse, om Kongressen lot han bygge grensemuren mot Mexico.

President Trump skrev på Twitter at han kom til å forsøke å jobbe med Demokratene for å finne en løsning for at ungdommene skulle få bli i landet.

Den liberale dommeren Sonia Sotomayor sa under debatten at resultatet av å fjerne programmet ville «ødelegge liv». Hun mener at Trump-administrasjonen ikke har tatt høyde for de personlige, økonomiske og sosiale konsekvensene av forslaget.

Det er ventet at høyesterett skal stemme over forslaget om å fjerne programmet i juni 2020, midt i den amerikanske presidentvalgkampen.

Publisert:
  1. USA
  2. Amerikansk politikk
  3. Innvandring

Mest lest akkurat nå

  1. Norge er åpnet opp – festen godt i gang i Fargegata

  2. Oilers taper for VIF. Etter et voldsomt Oilers-press i de to siste periodene. Men Oilers fikk aldri pucken i mål

  3. De mener bildet er verdt millioner, og har kjempet i flere år for å få det slått fast. Til nå har de bare møtt mot­stand

  4. Inviterer til gjen­åpnings­feiring i Stavanger lørdag kveld

  5. Denne kommunen tjener millioner på Englands­kabelen og strøm­krisen: – Kommer godt med

  6. I over 30 år har Egil Tveit jobbet nattevakt på Shell-en i Løkkeveien. Nå rives stasjonen – uten at det stopper Egil