Norske myndigheter advarer nordmenn om å gå alene på fjelltur i Marokko

Utenriksdepartementet har gjort endringer i reiseinformasjon for nordmenn som reiser til Marokko etter dobbeltdrapet i Atlasfjellene.

Publisert: Publisert:

Utenriksdepartementet har gjort endringer i reiseinformasjon for nordmenn som reiser til Marokko etter dobbeltdrapet i Atlasfjellene. Her Basecamp Club Alpin Français som ligger nær åstedet i Atlasfjellene. Foto: Torbjørn Brandeggen / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Vi har lagt inn et råd om å ikke gå alene på fottur, men bruke lokale guider, sier departementets kommunikasjonsrådgiver Ane Haavardsdatter Lunde til TV 2.

Under avsnittet om sikkerhet i UDs reiseinformasjon for Marokko ble dette lagt til onsdag:

«Turister som går alene i fjellområder i Marokko kan bli utsatt for kriminalitet. Det anbefales at man ikke begir seg ut på tur alene, og at man benytter guider med lokalkunnskap».

Utenriksdepartementet viser til marokkansk politi når det gjelder etterforskningen, og til marokkanske myndigheter når det gjelder beredskap og sikkerhet i landet.

– Det er marokkanske myndigheter som må uttale seg om sikkerheten, og de som reiser må følge med på deres råd i områdene de oppholder seg i, sier Haavardsdatter Lunde.

Så langt er tre menn pågrepet og siktet i saken. Bakgrunnen og motivet for dobbeltdrapet er så langt ikke kjent, men myndighetene i Marokko har skjerpet sikkerheten i turistområder.

Både canadiske og amerikanske myndigheter ber sine innbyggere om å utvise stor forsiktighet på reiser til Marokko.

Publisert:
  1. Ankesaken etter drapet av Maren Ueland fortsetter onsdag

  2. De drapsdømte i Marokko anker

  3. Kan gå over ett år før endelig dom mot drapstiltalte kommer

  4. Drapene i Marokko: De etterlatte lever godt med at avgjørelsen lar vente på seg

  5. Dom vil trolig falle i Marokko-rettssaken i dag

  6. Maren Uelands familie krever erstatning likevel

  1. Marokko-drapene