Obamas setter Twitter-rekord med melding etter volden i Charlottesville

Aldri har en Twitter-melding fått så mange «likes» som den ekspresident Barack Obama sendte ut etter at høyrenasjonalister samlet seg i Charlottesville. 

Mange amerikanere savner ekspresident Barack Obama. Her pryder han en T-skjorte i Kennesaw i Georgia. Foto: David Goldman / AP / NTB scanpix

  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Arrangementet endte med at en kvinne ble drept og 19 personer skadd da en hvit mann kjørte en bil rett inn i en gruppe motdemonstranter.

Obama reagerte på hendelsen ved å sende ut flere Twitter-meldinger der han siterte den nå avdøde sørafrikanske frigjøringshelten Nelson Mandela.

– Ingen er født med hat til en annen person som følge av hudfarge, bakgrunn eller religion, står det i en av meldingene.

Onsdag morgen hadde den fått nesten 3 millioner liker-klikk, noe som gjør den til den mest likte Twitter-meldingen noensinne. Den er blitt videre-tvitret over 1,2 millioner ganger.

– Mennesker må lære å hate, og hvis de kan lære å hate, kan de også lære å elske. For kjærlighet er mer naturlig for menneskenes hjerter enn det motsatte, heter det videre i Mandela-sitatet som Obama tvitret.

Publisert:
  1. Twitter
  2. Donald Trump

Mest lest akkurat nå

  1. Elevar frå Finnøy byter til kristen privatskule på grunn av mistrivsel

  2. Laget fikk tung beskjed. Like etter smalt det igjen: – En sjokkopplevelse

  3. Studie: Også Pfizer-vaksinen kan gi økt risiko for blodpropp

  4. Situasjonen er ute av kontroll, sier Dyrebeskyttelsen

  5. Grupper på 500 skal lage folkefest i Melsheia

  6. Dette skjer i OL fredag 30. juli: Norges største stjerne skal i aksjon