Trump sier USA vurderer å forby Tiktok

President Donald Trump sier amerikanske myndigheter vurderer å forby den populære kinesiske appen Tiktok.

Publisert: Publisert:

President Donald Trump sier på et pressetreff fredag at USA vurderer å forby Tiktok. Foto: Alex Brandon / AP / NTB scanpix

  • NTB-DPA-AP

– Vi ser på Tiktok. Det kan hende at vi forbyr det, sa Trump på et pressetreff utenfor Det hvite hus fredag. Han la til at regjeringen har flere alternativer som de vurderer.

Tidligere i sommer antydet USAs utenriksminister Mike Pompeo at USA vurderer å innføre forbud både mot Tiktok og andre kinesiske apper.

Kritikere av Tiktok har gjentatte ganger uttrykt bekymring for at Kina kan bruke appen til å overvåke brukere. Videodelingsappen brukes til å lage og publisere videoer på mellom 15 og 60 sekunder. Videoene omhandler alt fra dansekoreografier, opplæringsvideoer for farging av hår og humor.

Tiktok er eid av det kinesiske selskapet Byte Dance. Flere amerikanske medier siterer fredag anonyme kilder som sier Trump-regjeringen vil forsøke å presse selskapet til å selge Tiktok.

New York Times skriver at den amerikanske IT-giganten Microsoft har startet diskusjoner om et mulig kjøp av den populære appen. Opplysningene er ikke bekreftet av navngitte kilder.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. 18 veistrekninger i Norge er plukket ut for å vise det beste av landet. Bare den på Jæren blir uten et unikt, nasjonalt utsiktspunkt

  2. Ingve Bøe med Viking-advarsel: – Det går ikke i kveld!

  3. Mann i 20-årene funnet etter større leteaksjon

  4. Da Charlotte gikk ned 35 kilo, ble hun kvitt sosial angst og depresjon. Dette er suksessoppskriften.

  5. Tok overraskende NM-gull. Nå legger 28-åringen snart opp.

  6. – Slutt å kødde rundt. Det er mennes­kers liv dette handler om