Trump: – Jeg har ikke ett rasistisk bein i kroppen

President Donald Trump avfeier alle rasismeanklager og hevder på ny at demokratiske kongresskvinner hater USA. De fire kaller Trumps utfall en distraksjon.

Fra venstre: Rashida Tlaib, llhan Omar, Alexandria Ocasio-Cortez og Ayanna Pressley under mandagens pressekonferanse i Representantenes hus, som de fire demokratene i fjor ble valgt inn i. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– De Twitter-meldingene var ikke rasistiske. Jeg har ikke ett rasistisk bein i kroppen, tvitrer Trump tirsdag, dagen etter at han sa han ikke bryr seg om rasismeanklager.

Demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, har varslet at kammeret skal stemme over en resolusjon med fordømmelse av Trumps ytringer om Ilhan Omar, Alexandria Ocasio-Cortez, Ayanna Pressley og Rashida Tlaib.

Trumps uttalelser søndag om at de amerikanske statsborgerne kan «dra tilbake» til «de ødelagte og kriminalitetsinfiserte» landene de kommer fra, er av Demokratene og flere republikanere omtalt som rasistiske.

«Bløff»

Trump kaller den planlagte avstemningen for en bløff og ber Republikanerne la være å gå i fella.

– Det bør heller være en avstemning om det skitne språket, uttalelsene og løgnene fra de demokratiske kongresskvinnene, som jeg, basert på deres handlinger, virkelig mener hater landet vårt, tvitrer Trump, som gjentar at de som ikke liker USA, bare kan forlate landet.

Blant de fire kongresskvinne er bare Omar født utenfor USA. Samtlige er amerikanske statsborgere, tilhører Demokratenes progressive fløy og er skarpe kritikere av Trumps politikk.

– Ikke ta agnet

De fire holdt mandag en pressekonferanse der de kalte Trumps uttalelser for fremmedfiendtlige, samtidig som de avfeide dem som en distraksjon. De ba det amerikanske folk innstendig om ikke å «ta agnet» fra Trump etter Twitter-meldingene som har fått massiv medieoppmerksomhet i USA de siste dagene.

– Trump vet ikke hvordan han skal forsvare politikken sin, så derfor angriper han oss i stedet personlig, sa Ocasio-Cortez, som har røtter fra Puerto Rico.

Omar kom til USA som krigsflyktning fra Somalia da hun var barn. Tlaib er datter av palestinske innvandrere, mens Pressley er afroamerikaner.

Publisert:
 1. Amerikansk politikk
 2. USA
 3. Donald Trump
 4. Alexandria Ocasio-Cortez
 5. Twitter

Mest lest akkurat nå

 1. 46-åring omkom i klemulykke på Moi - navnet er frigitt

 2. Dette er de nye omikron-tiltakene

 3. Er det penger å spare på å senke tempe­raturen om natten? Ikke gjør denne varme­pumpe-tabben

 4. Studio A: Mener bråket i Kristiansund kan være bra for Viking

 5. Aslak tjener 450 millioner på salg av mølle

 6. Vikings keeper dagen der­på: – Det så ikke bra ut. Jeg burde holdt meg på beina