Trump fratatt sosiale medier

President Donald Trump er fratatt sine sosiale medier etter opprøret i Washington. Både Instagram, Snapchat, YouTube, Facebook og Twitter har utestengt ham.

Donald Trump.
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Vi stenger president Trumps Instagram-konto i 24 timer, skriver Instagram-sjef Adam Mosseri på Twitter.

Snapchat varsler at de har sperret Trumps konto, noe som gjør at han ikke kan dele innhold lenger, skriver The Information.

Fra før har Twitter stengt presidentens konto i 12 timer, mens Facebook har sperret ham ute i et døgn. Også YouTube har sperret ham.

Les også

Twitter stenger Donald Trumps konto i tolv timer

«Dette er sånt som skjer»

Twitter har slettet meldingen der Donald Trump går langt i å forsvare opprøret i Washington, og videoen han la ut tidligere onsdag.

I meldingen skriver Trump at dette er sånt som skjer når en valgseier blir stjålet fra patrioter. I videoen, som ble lagt ut mens opprørere fortsatt var inne i kongressbygningen, ber Trump demonstrantene dra hjem, men sier at han elsker dem og at valget ble stjålet.

– Dette er slikt som skjer når en hellig valgskredseier blir så useremonielt og ondskapsfullt tatt fra flotte patrioter som er blitt så dårlig og urettferdig behandlet så lenge. Gå hjem med kjærlighet og i fred. Husk denne dagen for alltid, skrev presidenten på Twitter.

Meldingen er senere blitt slettet av Twitter.

– Mørk dag

Nyhetsankere på Fox News omtaler hendelsen som en mørk dag i USAs historie. Kongressen ble stormet etter at tusenvis av Trump-tilhengere hadde kommet til Washington for å vise sin støtte til presidenten og protestere mot valgresultatet, der Joe Biden vant.

Kongressen var i ferd med å sertifisere valgresultatet da bygningen ble stengt ned og kongressmedlemmer ble evakuert.

En person er bekreftet død etter å ha blitt skutt inne i Kongress-bygningen. Flere polititjenestefolk er skadd. Så langt er 13 personer blitt arrestert etter volden.

Det er blitt brukt pepperspray for å stanse demonstrantene, mens demonstranter har brukt kjemiske midler mot politiet.

Publisert: