Tyskland, Polen og Sverige utviser russiske diplomater

Tyskland, Polen og Sverige har utvist til sammen tre russiske diplomater som svar på Russlands utvisninger før helgen.

Sveriges utenriksminister Ann Linde under et møte med sin russiske kollega Sergej Lavrov i Moskva tidligere denne måneden.
  • NTB-AP-DPA
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Russland utviste fredag tre diplomater fra landene. Begrunnelsen var at de angivelig hadde deltatt i demonstrasjoner til støtte for den fengslede opposisjonslederen Aleksej Navalnyj.

Mandag valgte de tre landene å svare med samme mynt. De utviste én russisk diplomat hver.

Sveriges utenriksminister Ann Linde skriver på Twitter at en person fra den russiske ambassaden i Stockholm er blitt bedt om å forlate landet.

– Dette er en tydelig respons på den uakseptable beslutningen om å utvise en svensk diplomat som bare gjorde pliktene sine, legger hun til.

Den svenske diplomaten som er utvist fra Russland, deltok i en demonstrasjon i St. Petersburg 23. januar, ifølge russiske myndigheter. Ann Linde sier diplomaten kun observerte protesten.

En talsperson for Russlands utenriksdepartement kritiserer utvisningen av diplomatene som har vært stasjonert i Tyskland, Polen og Sverige.

Utvisningene er ubegrunnede, uvennlige og en fortsettelse av handlinger som Russland regner som innblanding i indre anliggender, ifølge talspersonen.

Publisert: