To nye orkaner underveis mens Irma så vidt er i gang

Orkanen Irma er nå på vei over flere øyer i Karibia. I kjølvannet følger orkanen Jose, og i Mexicogolfen er orkanen Katia under utvikling.

Publisert: Publisert:

Orkanen Irma traff Antigua og Barbuda natt til onsdag, og har allerede forårsaket materielle skader. Mens ekstremværet beveger seg mot Puerto Rico har også to andre tropiske stormer i området blitt oppgradert til orkaner Foto: Johnny Jno-Baptiste / TT / NTB Scanpix

  • Frode Kvam
  • NTB
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Det tropiske ekstremværet Jose er blitt oppgradert til orkan, opplyser det nasjonale orkansenteret (NHC) i USA onsdag ettermiddag.

Jose var onsdag kveld norsk tid om lag 1.675 kilometer øst for De små Antiller, ei øygruppe sørøst i Karibia, med vindhastighet på opptil 33 meter i sekundet. Jose er dermed foreløpig en kategori 1-orkan.

Orkanen Irma, som ligger lenger vest og som er i ferd med å passere de første øyene i Karibia på sin ferd videre nordvest mot Florida, er en kategori 5-orkan og den kraftigste som er registrert i Atlanterhavet noensinne. Så langt er to mennesker bekreftet omkommet. Irma truer Puerto Rico, Den dominikanske republikk, Haiti, Cuba og det sørlige Florida på sin ferd.

Lenger sørvest, i Mexicogolfen utenfor Mexicos østkyst, har også det tropiske uværet Katia blitt oppgradert til orkan, også den med vindstyrke på rundt 33 meter i sekundet.

Publisert:

Les også

  1. Orkanen Irma raser gjennom Karibia – minst sju døde

  1. Vær
  2. Karibia
  3. Ekstremvær