To nye orkaner underveis mens Irma så vidt er i gang

Orkanen Irma er nå på vei over flere øyer i Karibia. I kjølvannet følger orkanen Jose, og i Mexicogolfen er orkanen Katia under utvikling.

Orkanen Irma traff Antigua og Barbuda natt til onsdag, og har allerede forårsaket materielle skader. Mens ekstremværet beveger seg mot Puerto Rico har også to andre tropiske stormer i området blitt oppgradert til orkaner
 • Frode Kvam
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Det tropiske ekstremværet Jose er blitt oppgradert til orkan, opplyser det nasjonale orkansenteret (NHC) i USA onsdag ettermiddag.

Jose var onsdag kveld norsk tid om lag 1.675 kilometer øst for De små Antiller, ei øygruppe sørøst i Karibia, med vindhastighet på opptil 33 meter i sekundet. Jose er dermed foreløpig en kategori 1-orkan.

Orkanen Irma, som ligger lenger vest og som er i ferd med å passere de første øyene i Karibia på sin ferd videre nordvest mot Florida, er en kategori 5-orkan og den kraftigste som er registrert i Atlanterhavet noensinne. Så langt er to mennesker bekreftet omkommet. Irma truer Puerto Rico, Den dominikanske republikk, Haiti, Cuba og det sørlige Florida på sin ferd.

Lenger sørvest, i Mexicogolfen utenfor Mexicos østkyst, har også det tropiske uværet Katia blitt oppgradert til orkan, også den med vindstyrke på rundt 33 meter i sekundet.

Les også

 1. Orkanen Irma raser gjennom Karibia – minst sju døde

Publisert:
 1. Vær
 2. Karibia
 3. Ekstremvær

Mest lest akkurat nå

 1. Omkom i druknings­ulykke på Sande­stranden

 2. Jordmor på SUS: – Har aldri vært så bekymret som jeg er nå

 3. Eierne av Martinique-huset protesterer mot planer om ute­sted på nabo­eiendommen

 4. Hun trodde hun var trygg på boinstitusjonen. Så tok nattevakten kontakt på Messenger

 5. Sauda nest varmest i landet

 6. Her ligger enorme verdier. Men kan de hentes ut?