Tvilende senatorer sikrer trolig flertall for Kavanaugh

To senatorer som så langt har vært i tvil, bekrefter at de vil stemme for Brett Kavanaugh som høyesterettsdommer. Dermed blir han høyst sannsynlig godkjent.

Susan Collins ble omringet av pressen på vei inn til Senatet, der hun omsider bekreftet at hun vil stemme for å godkjenne Brett Kavanaugh som høyesterettsdommer. Foto: Pablo Martinez Monsivais / AP / NTB scanpix

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

De øvrige senatorene har fra før valgt side før den endelige avstemningen som ventes å skje i Senatet lørdag. Dersom de ikke ombestemmer seg i siste liten, blir Kavanaugh etter alt å dømme ny høyesterettsdommer i USA.

Republikanske Susan Collins hadde fram til fredag ikke villet si om hun ville stemme for Kavanaugh, som president Donald Trump har nominert til å fylle det ledige setet i høyesterett.

Etter en over 40 minutter lang tale i Senatet der hun kritiserte den kaotiske og uverdige prosessen med å finne en ny dommer, bekreftet Maine-senatoren at hun vil stemme for å godkjenne Kavanaugh. Også den demokratiske senatoren Joe Manchin bekrefter at han, som eneste fra opposisjonen, vil stemme med det republikanske flertallet.

Én republikansk senator vil stemme nei. Avstemningen skjer trolig lørdag i Senatet, hvor Republikanerne har et knapt flertall på 51 mot 49 demokratiske senatorer.

Les også

 1. FBI-rapporten om Kavanaugh klar. Endelig avstemning kan bli lørdag.

 2. Republikanere håper Kavanaugh blir godkjent lørdag

 3. Kavanaugh ett skritt nærmere høyesterett

Publisert:
 1. Amerikansk politikk
 2. Donald Trump

Mest lest akkurat nå

 1. Ellevill Viking-jubel i Bjarne Berntsens nest siste hjemmekamp

 2. «Du har opplevd nok i livet ditt. Nå skal alt blir bra», sa Mats til Elisabeth. Så døde han på utenkelig vis.

 3. Skadet Erling Braut Haaland ferdig for året

 4. Ellevill julepynting: Naboene satte opp 12 gigantnisser og brukte 100.000 kroner på lys

 5. En ung majestet topper børsen

 6. Bygger du på huset, får du nå en telefon fra skatteetaten