Nord-Korea: Trumps nye sanksjoner er en krigshandling

De siste sanksjonene som USA har innført mot Nord-Korea er «en krigshandling», melder det nordkoreanske statlige nyhetsbyrået KCNA.

Bilde utgitt av det japanske forsvarsdepartementet og som viser det som skal være det nordkoreanske skipet Yu Jong 2 (til venstre) ved siden av fartøyet Min Ning De You 078, som har ukjent nasjonalitet men kinesiske tegn, i Østkinahavet, angivelig i ferd med å overføre olje. Foto: AP / NTB scanpix
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

– Som vi har sagt gjentatte ganger: Vi anser enhver begrensning mot oss som en krigshandling, og vi kommer ikke til å hindre USA hvis landet virkelig tør å konfrontere oss på et «røft» vis, heter det i en uttalelse fra utenriksdepartementet i Pyongyang.

Meldingen fra det nordkoreanske regimet kom søndag ettermiddag, to dager etter at USAs president Donald Trump kunngjorde det han kalte «de kraftigste sanksjonene noensinne» mot Nord-Korea.

– Om sanksjonene ikke fungerer, må vi gå til fase to. Og fase to kan bli veldig tøff og veldig, veldig uheldig for verden, sa Trump.

De økonomiske sanksjonene går ut på å svarteliste 33 fartøyer og 27 shippingselskaper som angivelig leverer olje til Nord-Korea. USA ba lørdag FN om å svarteliste de 60 fartøyene og selskapene. Svartelisting innebærer at fartøyene forbys å legge til havn noe sted i verden.

Publisert:
  1. Nord-Korea
  2. USA
  3. Donald Trump

Mest lest akkurat nå

  1. Familien prøvde å overtale kvinnen til å ta vaksinen. Men hun sto på sitt

  2. Dei sat i baksetet då foreldra døydde

  3. Kulturlivet er ikkje stengt. Men lørdag kveld var det heilt tomt

  4. Førstemann til mølla-prinsippet skaper både sinne og tårer for skuffede badegjester

  5. Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun er koronasmittet

  6. – Veldig overrasket over bivirkningene. Hadde ikke trodd jeg skulle bli så preget