Trump saksøker banker

President Donald Trump har saksøkt Deutsche Bank og Capital One for å hindre at de utleverer dokumenter om hans næringsvirksomhet til Kongressen.

Publisert: Publisert:

President Donald Trump ønsker ikke at Demokratene skal få tilgang til dokumenter om hans næringsvirksomhet og personlige økonomi. Foto: Jacquelyn Martin, AP/Scanpix

 • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Bankene ble mandag saksøkt både av Trump, hans sønner Eric og Donald jr., datteren Ivanka og selskapet Trump Organization.

Målet er å unngå at bankene utleverer opplysninger om Trumps næringsvirksomhet. To komiteer i Representantenes hus, hvor Demokratene har flertall, har stevnet bankene for å få tilgang til dokumentene.

Lederen for etterretningskomiteen i Representantenes hus, Adam Schiff, har sagt at han vil finne ut om russere har brukt hvitvaskede penger i sine transaksjoner med Trump Organization. Dette er et ledd i arbeidet med å undersøke eventuell utenlandsk påvirkning på amerikansk politikk, ifølge Schiff.

Trump og hans familie mener på sin side at dokument-kravet er et forsøk på å trakassere presidenten og lete etter materiale som kan skade ham politisk.

Demokratene i Representantenes hus forlanger også å få utlevert Trumps selvangivelser fra amerikanske skattemyndigheter. Trump og hans regjering forsøker å hindre at dette skjer.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Dette synet møtte Rune da han løftet overmadrassen på hotellet i Bergen

 2. Forsvinner fra Kristiansand: Fjord Line selger Fjord Cat

 3. Seks nye smittetilfeller

 4. Kanye West kunngjør sitt kandidatur foran høstens presidentvalg

 5. Mann stukket med gjenstand - kjørt til sykehus

 6. Koblet rop om hjelp med melding om tom båt: – Det er godt han er funnet og lever

 1. Amerikansk politikk
 2. Bank
 3. Deutsche Bank
 4. Donald Trump