Harvey Weinstein erklærer seg ikke skyldig i nye anklager

Filmmogulen Harvey Weinstein erklærte seg ikke skyldig da han mandag ble konfrontert med to nye tiltalepunkter for seksuelle overgrep i retten i New York.

Harvey Weinstein må møte i retten for å høre nye anklager mot ham for seksuelle overgrep. Foto: Mark Lennihan / AP / NTB scanpix

 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

De nye tiltalepunktene åpner ifølge mediene trolig for at skuespilleren Annabella Sciorra kan vitne mot ham i saken om seksuelle overgrep.

Sciorra, som er kjent fra TV-serien «Sopranos», bidro til å få i gang Metoo-bevegelsen i 2017 etter at hun fortalte at Weinstein hadde voldtatt henne i leiligheten hennes i 1993.

Weinstein, som er løslatt mot en kausjon på 1 million dollar, har avvist alle anklager om å ha tvunget noen til sex, men de første anklagene ble utgangspunktet for Metoo-bevegelsen.

De nye tiltalepunktene førte også til at dommeren utsatte rettssaken mot ham til 6. januar. Etter planen skulle utvelgelsen av juryen startet 9. september.

Weinstein var en av de mektigste mennene i Hollywood som produsent av tallrike filmer. Han er anklaget for seksuelle overgrep mot over 80 kvinner, blant dem stjerner som Angelina Jolie og Ashley Judd.

Men hittil er han bare tiltalt for to tilfeller av overgrep. Han er tiltalt for å ha voldtatt en kvinne i 2013 og for å ha tvunget en annen kvinne til oralsex i 2006.

Sciorra la sin sak fram for påtalemyndigheten for sent til at den kunne bli inkludert i den opprinnelige tiltalen, men nå håper aktoratet at de nye punktene i tiltalen åpner for at hun får vitne. Saken mot Bill Cosby viste at antall fornærmede har betydning for utfallet.

Publisert:
 1. Harvey Weinstein-saken
 2. Metoo
 3. Hollywood
 4. Seksuell trakassering

Mest lest akkurat nå

 1. Sandnes, Sola og Randaberg trosser faglige koronaråd: - Blir helt feil, mener Stavanger

 2. Stavanger letter på tiltakene fredag, men sier nei til skjenking

 3. Jørpeland: Lastebil veltet i et sandtak

 4. Kondis­professor knuser fem myter om vekt og for­brenning: – Det er helt feil

 5. Klepp og Hå opphever skjenkestopp

 6. Tom Tvedt har fått ny jobb – kaster seg inn i saken som splitter Jæren