Trump anklager Obama for Bushs Guantanamo-løslatelser

Donald Trump kritiserer Barack Obama for å ha sendt Guantanamo-fanger tilbake til slagmarken. Men det var George W. Bush som sto for de fleste løslatelsene.

President Donald Trump anklager Barack Obama for å ha løslatt Guantanamo-fanger som har engasjert seg i nye voldsdhandlinger. Men fakta er at det var George W. Bush som sto for flesteparten av de aktuelle løslatelsene. Foto: AP / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

– 122 onde fanger, løslatt av Obama-administrasjonen fra Guantanamo, har dratt tilbake til slagmarken. Nok en fæl beslutning, skrev Trump på Twitter tirsdag.

Fakta er at 113 av de 122 tidligere Guantanamo-fangene som amerikansk etterretning kan bekrefte har dratt tilbake til slagmarken, ble løslatt av Obamas forgjenger George W. Bush.

Videre viser offentlig informasjon fra Washington at det fram til utgangen av juli i fjor var registrert 532 fanger som var blitt løslatt eller overført til fengsel i andre land under Bush-administrasjonen.

161 ble løslatt eller overført mens Obama var president. Blant dem er det ni personer som kan bekreftes å ha gjenopptatt ulovlige handlinger.

I en annen melding på Twitter tirsdag skrev Trump at Russland "i åtte år kjørte over president Obama, ble sterkere og sterkere, stakk av med Krim-halvøya og utplasserte missiler. Svakt!".

I helgen anklaget Trump Obama på Twitter for å ha beordret avlytting av Trumps telefoner, helt uten å legge fram bevis for påstandene.

(©NTB)

Les også

 1. Obama avviser Trumps avlyttingspåstander

 2. Spicer: Trump vil be Kongressen granske lekkasjer

 3. Erna Solberg mener Donald Trump truer Norges suksessoppskrift

Publisert:
 1. Donald Trump
 2. Barack Obama
 3. George W. Bush
 4. USA

Mest lest akkurat nå

 1. Full klinsj igjen: Går hardt ut mot Viking-speakeren

 2. Åpner i morgen: Slik blir den nye brannstasjonen ved Motorveien

 3. Har kontroll på brannen, vil fort­sette etter­slukking i flere timer

 4. Kilder til Aftenbladet: – Ingen nedstengning av samfunnet

 5. Snart øker takstene i bomringen

 6. Wiig gartneri sier opp 15, stenger all vinterproduksjon av tomat og agurk