Trump anklager Obama for Bushs Guantanamo-løslatelser

Donald Trump kritiserer Barack Obama for å ha sendt Guantanamo-fanger tilbake til slagmarken. Men det var George W. Bush som sto for de fleste løslatelsene.

President Donald Trump anklager Barack Obama for å ha løslatt Guantanamo-fanger som har engasjert seg i nye voldsdhandlinger. Men fakta er at det var George W. Bush som sto for flesteparten av de aktuelle løslatelsene. Foto: AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

– 122 onde fanger, løslatt av Obama-administrasjonen fra Guantanamo, har dratt tilbake til slagmarken. Nok en fæl beslutning, skrev Trump på Twitter tirsdag.

Fakta er at 113 av de 122 tidligere Guantanamo-fangene som amerikansk etterretning kan bekrefte har dratt tilbake til slagmarken, ble løslatt av Obamas forgjenger George W. Bush.

Videre viser offentlig informasjon fra Washington at det fram til utgangen av juli i fjor var registrert 532 fanger som var blitt løslatt eller overført til fengsel i andre land under Bush-administrasjonen.

161 ble løslatt eller overført mens Obama var president. Blant dem er det ni personer som kan bekreftes å ha gjenopptatt ulovlige handlinger.

I en annen melding på Twitter tirsdag skrev Trump at Russland "i åtte år kjørte over president Obama, ble sterkere og sterkere, stakk av med Krim-halvøya og utplasserte missiler. Svakt!".

I helgen anklaget Trump Obama på Twitter for å ha beordret avlytting av Trumps telefoner, helt uten å legge fram bevis for påstandene.

(©NTB)

Publisert: