George Floyds drapsmann har for første gang erkjent skyld i saken

Den tidligere politimannen Derek Chauvin, som er dømt for drapet på George Floyd i USA, har erkjent seg skyldig i å ha brutt Floyds føderale borgerretter.

Den tidligere politimannen Derek Chauvin, som er dømt for forsettlig drap på George Floyd, har erkjent seg skyldig i å ha brutt Floyds føderale borgerretter.
  • NTB-AFP-AP
Publisert: Publisert:

Det er første gang Chauvin erkjenner straffskyld for å ha presset kneet mot Floyds nakke i nesten ti minutter i forbindelse med en pågripelse i mai 2020.

Chauvin har tidligere erklært seg ikke skyldig i den føderale tiltalen mot ham. Den dreier seg om krenkelser av George Floyds borgerretter.

Men i retten i Saint Paul i Minnesota onsdag valgte Chauvin å i stedet erklære seg skyldig. Dermed unngår han en ny omfattende rettsbehandling der han kunne fått livsvarig fengsel.

I stedet ventes det at han nå vil få en dom på mellom 20 og 25 års fengsel som kan sones parallelt med drapsdommen han fikk i sommer.

I rettssaken på delstatsnivå, som omhandlet selve drapet på George Floyd, ble Chauvin dømt til 22 og et halvt år i fengsel.

Chauvin erklærte seg ikke skyldig i den saken, og dommen er anket. Men uansett om han vinner ankesaken, vil han måtte sitte lenge i fengsel siden han nå har erklært seg skyldig i den føderale tiltalen.

Pågripelsen av Floyd ble filmet og førte til verdensomspennende protester mot rasisme og politivold.

Publisert: