Tysk del­stats­minister: Politiet avverget trolig angrep mot synagoge

Det lå trolig et islamistisk motiv bak planene som er avdekket, om et mulig angrep mot en tysk synagoge, sier delstatsminister Armin Laschet.

Politibetjenter ved en avsperret gate i området der synagogen ligger i byen Hagen i Tyskland.
  • NTB-DPA
Publisert: Publisert:
Den tyske synagogen som onsdag ble utsatt for trusler om angrep. Politiet har ikke utdypet hva trusselen innebar, men den førte til en omfattende politiaksjon. Flere personer er pågrepet i saken.
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Det ser ut til at et islamistisk motivert angrep ble avverget i dag, på den jødiske høytiden jom kippur. Vi vil gjøre alt vi kan for å avklare hvilke nettverk som kan ha stått bak dette, sier Laschet. Han er delstatsminister i Nordrhein-Westfalen og statsministerkandidat for kristendemokratiske CDU i det tyske valget om en drøy uke.

Flere personer ble torsdag pågrepet for uspesifikke angrepstrusler mot en synagoge i byen Hagen i Tyskland, ifølge kilder tett på etterforskningen.

Terroretterforskere involvert

Politiet avverget trolig et angrep mot byens synagoge, opplyser Herbert Reul, som er innenriksminister i Nordrhein-Westfalen, Tysklands mest folkerike delstat. Terroretterforskere er involvert i saken, ifølge den lokale påtalemyndigheten.

Flere tyske aviser skriver at utenlandsk etterretningstjeneste tipset om at en 16 år gammel syrisk gutt planla et bombeangrep mot synagogen, men avisene oppgir ikke hvor disse opplysningene stammer fra.

Skjerpet sikkerhet

Sikkerhetstiltakene ved synagogen ble trappet opp betraktelig onsdag i forbindelse med feiringen av jom kippur.

Politiet har ikke kommentert hva den aktuelle trusselen innebar, men politiet etterforsker saken og tar den svært alvorlig. Et stort område rundt synagogen ble sperret av, og politiet har foretatt søk rundt synagogen, blant annet med hunder.

– Vi er nå i svært tett kontakt med det jødiske samfunnet. Folk er bekymret, sier en talsperson for politiet.

Publisert: