Texas gjør det lovlig å bære våpen offentlig uten å søke tillatelse

Texas' guvernør Greg Abbott har godkjent et lovforslag som gjør at man ikke lenger må ha tillatelse for å bære våpen på offentlig sted i delstaten.

Texas' guvernør, republikaneren Greg Abbott, har godkjent et lovforslag som gir alle personer som er 21 år eller eldre, og ikke har fått forbud mot å eie våpen, lov til å bære våpen i det offentlige rom.
  • NTB-AFP
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Loven gikk gjennom delstatsforsamlingen, der republikanerne har kontrollen, forrige måned.

Den vil gi alle som er eldre enn 21 år, og ikke har fått forbud mot å eie et våpen, lov til å bære et offentlig, uten å først få tillatelse.

I forslaget argumenteres det med at grunnloven både i Texas og for hele landet tillater folk å bære våpen, og at det derfor bør være få begrensninger på hvem som og hvor man får gjøre dette. Loven trer i kraft 1. september.

Motstandere av den, blant dem demokrater både i delstaten og på føderalt nivå, mener at løsere våpenlovgivning kan føre til mer vold.

De har vist til masseskytinger i delstatshovedstaden Austin senest forrige uke, der én person ble drept og 13 såret, og en massakre mot en Walmart i El Paso i 2019, der 23 mennesker ble drept og like mange såret.

Publisert: