Al-Qaida truer med hevn etter bin Ladens død

Al-Qaida sier at drapet på Osama bin Laden er en forbannelse for USA og sverger hevn etter at deres leder ble drept av amerikanske kommandosoldater.

  • Ntb
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ti år gammel

Terrornettverket bekreftet fredag på islamistiske nettsider at Osama bin Laden er død, ifølge SITE, en organisasjon som overvåker islamistiske nettsider.

— Al-Qaida offentliggjorde en kunngjøring på jihad-nettsider 6. mai 2011, der de bekrefter at deres leder, Osama bin Laden, er død, opplyser SITE.

I kunngjøringen varsler al-Qaida at angrepene kommer til å fortsette og at bin Ladens død er en forbannelse for USA.

— Vi i al-Qaida-organisasjonen vender oss til Allah, den allmektige, og ber om hans hjelp, støtte og fasthet for å fortsette den hellige krigens vei, en vei som våre ledere gikk, og fremst av dem sjeik Osama, heter det i et sitat, som er oversatt av SITE.

Vil ha opprør

Al-Qaida oppfordrer også til opprør i Pakistan, og sier det om kort tid vil bli offentliggjort et lydopptak som bin Laden spilte inn få uker før han ble drept.

— Vi oppfordrer vårt muslimske folk i Pakistan, i hvis land sjeik Osama ble drept, om å reise seg og gjøre opprør for å vaske vekk denne skammen som er blitt heftet ved dem av en gjeng med forrædere og tyver som solgte alt til fienden, heter det videre. Amerikanerne anklages også for å ha spredt korrupsjon i Pakistan.

Ingen bilder

Ettersom amerikanske myndigheter ikke har villet offentliggjøre bilder av den drepte al-Qaida-lederen, er det blant ytterliggående muslimer sådd tvil om hvorvidt bin Laden virkelig er død.

USAs president Barack Obama mener at bildene vil kunne provosere fram mer fiendtlighet mot USA.

Osama bin Laden ble drept av amerikanske kommandosoldater i den pakistanske byen Abbottabad natt til mandag. Her hadde han holdt seg skjult i et hus i fem-seks år.

Publisert:
  1. Terror

Mest lest akkurat nå

  1. Korvetten AS begjært konkurs

  2. 38-åring tiltalt for vold mot gutt etter ring-på-spring

  3. Klar oppfordring fra de voksne: Ta russetiden tilbake!

  4. Fikk sparken i Dalane Kraft etter at han varslet NVE om et sikkerhetsproblem

  5. Prinsesse Ingrid Alexandra har fått eget kontor på Slottet

  6. Han mener livet blir bedre med lavere forbruk. Stadig flere tenker sånn