Minst 21 funnet døde etter jordskjelvet i Tyrkia

Tallet på omkomne stiger etter fredagens jordskjelv øst i Tyrkia. Minst 21 mennesker er funnet døde, og over 1.000 er skadd, opplyste myndighetene lørdag.

Denne bygningen er en av flere som raste sammen i byen Elazig i Tyrkia da jordskjelvet rammet området fredag kveld.
  • NTB
Publisert: Publisert:
Redningsarbeidere søker gjennom en bygning som kollapset i Elazig øst i Tyrkia.
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

17 av de omkomne ble funnet i Elazig-provinsen og 4 i provinsen Malatya. Rundt 1.030 personer er registrert med skader.

Over 1.300 personer, fordelt på 28 redningsmannslag, fortsatte lørdag søket etter rundt 30 personer som ligger under ruinene av sammenraste bygninger i provinsen Elazig og naboprovinsen Malatya. Det opplyste helseminister Fahrettin Koca på en pressekonferanse lørdag.

Han advarte om at dødstallet fortsatt kan stige.

– Skremmende

– Det var svært skremmende. Inventar falt over oss, og vi løp ut, forteller 47 år gamle Melahat Can, som bor i Elazig-provinsens hovedstad med samme navn.

– De neste dagene kommer vi til å tilbringe på en bondegård utenfor byen, sier hun.

– Jordskjelvet var svært kraftig. Vi løp i desperasjon ut fra huset vårt, sa Emre Gocer til det statlige nyhetsbyrået Anadolu etter at han og resten av familien var blitt innlosjert i en sportshall i byen Sivrice i Elazig-provinsen.

Jordskjelvet ble registrert lokken 20.55 fredag kveld. Episenteret var nær Sivrice på en dybde på 6,7 kilometer under bakken. Ulike målinger registrerte skjelvets styrke fra 6,5 til 6,8.

Skjelvet ble fulgt av 228 etterskjelv. De sterkeste av dem ble målt til 5,4 og 5,1.

Merket i flere land

Det kraftige jordskjelvet kunne merkes også i Syria, Libanon, Israel, Georgia og Armenia, men det var ingen materielle ødeleggelser eller personskader i disse landene.

To store forkastninger går gjennom Tyrkia. Kraftige jordskjelv er derfor ikke uvanlig i landet. I 1999 omkom 17.000 mennesker da et skjelv som ble målt til 7,4, rammet Izmit-området vest i landet. 1.000 av dem omkom i Istanbul.

I september i fjor ble Istanbul, der det bor 15 millioner mennesker, rammet av et skjelv målt til 5,7, men dette forårsaket ikke skader.

Elazig ble rammet av et jordskjelv også i 2010. Den gang mistet 51 mennesker livet.

<p></p>

Publisert: