Ocean Viking har reddet 30 i Middelhavet

Det norskeide skipet Ocean Viking opplyser at det har plukket opp 30 nye mennesker fra en båt i vansker utenfor Libyas kyst.

Det norskeide skipet Ocean Viking.
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Dermed befinner det seg over 120 reddede personer på skipet. Tirsdag plukket fartøyet opp 94 migranter fra en gummibåt som også opplevde vansker utenfor kysten av Libya.

Leger Uten Grenser skriver på Twitter at de oppdaget en ny båt i vansker onsdag, og de 30 som ble tatt om bord, sier at de har vært på havet siden tirsdag kveld.

Ocean Viking brukes av organisasjonene Leger Uten Grenser (MSF) og SOS Méditerranée til frivillig redningsarbeid i Middelhavet.

Reisen over Middelhavet på denne tiden av året er spesielt farlig fordi migranter og flyktninger som reiser i uegnede båter, også kan bli utsatt for nedsatt kroppstemperatur.

Forrige måned brakte Ocean Viking 176 migranter til havnebyen Taranto i Italia. Et par uker senere brakte skipet flere enn hundre mennesker til en havn på Sicilia. Regjeringen i Italia ga fartøyet tillatelse til å legge til kai etter flere måneder med juridiske og politiske uenigheter knyttet til frivillige redningsfartøyer.

Publisert:
 1. Flyktninger
 2. Migrasjon
 3. Leger Uten Grenser
 4. Båt
 5. Italia

Mest lest akkurat nå

 1. Syklist til SUS med luft­ambulanse etter ulykke på Buevegen

 2. Skuespiller Kjersti Holmen er død

 3. Politiet om gjenåpningsnatten: – Lenge siden vi har hatt det så travelt

 4. Målfest for Viking-kvinnene

 5. Så det var altså slik livet etter pandemien skulle vera. Smertefullt

 6. – Når jeg kommer inn i et rom tenker jeg ofte at jeg tar mye plass med mine 191 centimeter