Ocean Viking har reddet 30 i Middelhavet

Det norskeide skipet Ocean Viking opplyser at det har plukket opp 30 nye mennesker fra en båt i vansker utenfor Libyas kyst.

Publisert: Publisert:

Det norskeide skipet Ocean Viking. Foto: Foto: Francesco Ruta / ANSA via AP / NTB scanpix

 • NTB

Dermed befinner det seg over 120 reddede personer på skipet. Tirsdag plukket fartøyet opp 94 migranter fra en gummibåt som også opplevde vansker utenfor kysten av Libya.

Leger Uten Grenser skriver på Twitter at de oppdaget en ny båt i vansker onsdag, og de 30 som ble tatt om bord, sier at de har vært på havet siden tirsdag kveld.

Ocean Viking brukes av organisasjonene Leger Uten Grenser (MSF) og SOS Méditerranée til frivillig redningsarbeid i Middelhavet.

Reisen over Middelhavet på denne tiden av året er spesielt farlig fordi migranter og flyktninger som reiser i uegnede båter, også kan bli utsatt for nedsatt kroppstemperatur.

Forrige måned brakte Ocean Viking 176 migranter til havnebyen Taranto i Italia. Et par uker senere brakte skipet flere enn hundre mennesker til en havn på Sicilia. Regjeringen i Italia ga fartøyet tillatelse til å legge til kai etter flere måneder med juridiske og politiske uenigheter knyttet til frivillige redningsfartøyer.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Dette huset satte prisrekord i Sola

 2. Eiganestunnelen stengt ved avkjøringen mot Hundvågtunnelen

 3. Nordmenn kan måtte holde avstand til hverandre i årevis. Junna (21) tror vi ubevisst vil begynne å bryte koronareglene.

 4. Brann i hjullaster på Vigrestad

 5. Russebråk, ungdomssamling på Vaulen, tagging og rus

 6. – Lojale, men ikke underdanige

 1. Flyktninger
 2. Migrasjon
 3. Leger Uten Grenser
 4. Båt
 5. Italia