Ocean Viking har reddet 30 i Middelhavet

Det norskeide skipet Ocean Viking opplyser at det har plukket opp 30 nye mennesker fra en båt i vansker utenfor Libyas kyst.

Publisert: Publisert:

Det norskeide skipet Ocean Viking. Foto: Foto: Francesco Ruta / ANSA via AP / NTB scanpix

 • NTB

Dermed befinner det seg over 120 reddede personer på skipet. Tirsdag plukket fartøyet opp 94 migranter fra en gummibåt som også opplevde vansker utenfor kysten av Libya.

Leger Uten Grenser skriver på Twitter at de oppdaget en ny båt i vansker onsdag, og de 30 som ble tatt om bord, sier at de har vært på havet siden tirsdag kveld.

Ocean Viking brukes av organisasjonene Leger Uten Grenser (MSF) og SOS Méditerranée til frivillig redningsarbeid i Middelhavet.

Reisen over Middelhavet på denne tiden av året er spesielt farlig fordi migranter og flyktninger som reiser i uegnede båter, også kan bli utsatt for nedsatt kroppstemperatur.

Forrige måned brakte Ocean Viking 176 migranter til havnebyen Taranto i Italia. Et par uker senere brakte skipet flere enn hundre mennesker til en havn på Sicilia. Regjeringen i Italia ga fartøyet tillatelse til å legge til kai etter flere måneder med juridiske og politiske uenigheter knyttet til frivillige redningsfartøyer.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. – Ungdommer som bruker vold, må bruke vold mot en kjæreste før vi kan hjelpe dem

 2. Kjørte Grimstad-Kristiansand på ti minutter. Farten ble målt til opp mot 200 km/t

 3. Amerikansk storklubb bytter navn etter massiv kritikk

 4. Marthe (27) har ADHD. Slik får hun og mannen forholdet til å fungere

 5. Skuespiller Kelly Preston er død

 6. Kan bli frifunnet for voldtekt på grunn av lav IQ

 1. Flyktninger
 2. Migrasjon
 3. Leger Uten Grenser
 4. Båt
 5. Italia