Prins Harry: Kjærlighet ved første blikk

Prins Harrys utvalgte er en skilt, amerikansk skuespiller som har engasjert seg i FNs kamp for likestilling og uttalt at hun er stolt av å være feminist.

Meghan Markle og prins Harry ser på rullestoltennis i Toronto i september.
  • NTB
Publisert: Publisert:
Prins Harry og forloveden Meghan Markle vinket til fotografene under en fotoseanse utenfor Kensington Palace. De to kunngjorde sin forlovelse mandag, og bryllupet står til våren. Foto: AP / NTB scanpix
Meghan Markle viser fram forlovelsesringen som hun fikk av prins Harry. Ringen er av gull med en stor diamant fra Botswana i midten flankert av to mindre diamanter fra prinsesse Dianas smykkesamling. Foto: AP / NTB scanpix
Prins Harry og Meghan Markle fotografert i Toronto i september. Foto: Nathan Denette / The Canadian Press / AP / NTB scanpix
Prins Harry og Meghan Markle ser på rullestoltennis under mesterskapet Invictus Games i Toronto i september. Foto: Nathan Denette / The Canadian Press / AP / NTB scanpix
Et TV-team gjør seg klar til å filme utenfor Kensington Palace i London etter at forlovelsen mellom prins Harry og Meghan Markle ble kjent. Foto: Alastair Grant / AP / NTB scanpix
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Mandag formiddag kom nyheten som britiske kongereportere har ventet på i ukevis. Prins Harry (33) har forlovet seg med Meghan Markle (36), og paret skal gifte seg våren 2018.

De to har vært kjærester siden juli 2016, og forholdet ble bekreftet offisielt i november samme år.

– Det var kjærlighet ved første blikk, sa prinsen da paret møtte pressen under en fotoseanse utenfor Kensington Palace mandag ettermiddag.

– Hun snublet inn i livet mitt, sa Harry i et intervju med BBC senere på mandagskvelden der han fortalte at de to møttes på en blind date som var organisert av en felles venn.

– Romantisk frieri

I intervjuet fortalte prinsen at han fridde til henne en novemberkveld mens de var hjemme og lagde stekt kylling til middag.

– Det var en fantastisk overraskelse, det var så romantisk, sa Markle og la til at hun svarte ja med en gang.

Forlovelsesringen, som prins Harry har designet selv, består blant annet av to diamanter som tilhørte hans mor, prinsesse Dianas smykkesamling.

Både prins Charles og dronning Elizabeth og hennes mann Philip sier de er henrykt over forlovelsen og ønsker paret all mulig lykke.

Mor med dreadlocks

Men Meghan Markle er langt fra noe vanlig prinsesseemne, ifølge BBCs kommentator Daniela Relph.

Av yrke er hun skuespiller, kanskje mest kjent i rollen som Rachel Zane i den amerikanske TV-serien «Suits».

Hun har vokst opp i Los Angeles, har hvit far og svart mor, og har engasjert seg for likestillingsarbeid i FN-organisasjonen UN Women.

I et intervju med magasinet Ebony har hun uttalt at hun brukte lang tid på å finne seg selv:

– Min mor er 100 prosent svart med dreadlocks. Og når folk finner ut at den jenta fra «Suits» er hennes datter, oppstår det ofte en sånn frakobling og noen ganger vantro.

36-åringen har også et to år langt ekteskap bak seg, med filmprodusenten Trevor Engelson. Det har fått enkelte britiske kommentatorer til å sammenligne henne med kronprinsesse Mette-Marit, som var alenemor da hun møtte kronprins Haakon.

Shoppet i London

Da forholdet til prins Harry først ble kjent, gjorde deler av britisk presse mye ut av at hun hadde vokst opp i det som ble beskrevet som et sterkt belastet miljø i Los Angeles. I realiteten vokste hun opp i et velstående område kalt «Black Beverly Hills».

På et tidspunkt rykket prins Harry ut og kritiserte dekningen for å spille på rasemessige undertoner og ba om respekt for parets privatliv.

Ryktene om at de kom til å forlove seg, har gått siden Markle nylig kom til London. I forrige uke ble hun observert mens hun var ute og handlet, og hun skal også ha tatt med seg sine to hunder til den britiske hovedstaden, ifølge The Sun.

Paret deltok for første gang sammen på et offisielt arrangement i september. Det var under åpningen av Invictus Games i Toronto, et internasjonalt idrettsarrangement for sårede soldater som prins Harry har tatt initiativ til, ifølge BBC.

– Forelsket

Samme måned sa Markle til magasinet Vanity Fair at «vi er to mennesker som er virkelig lykkelige og forelsket».

Prins Harry er den yngste av de to sønnene til prins Charles og avdøde prinsesse Diana. Prins William, Harrys storebror, og hans kone Kate sier at de er «svært begeistret for Harry og Meghan».

– Det har vært fantastisk å bli kjent med Meghan og se hvor lykkelige hun og Harry er sammen, skriver de i en uttalelse.

Prins Harry har selv bakgrunn fra det britiske forsvaret der han blant annet har vært helikopterpilot. Han er også kjent for sitt sterke engasjement for veldedighetsarbeid, en interesse han deler med sin framtidige kone.

Publisert:
  1. Prins Harry

Mest lest akkurat nå

  1. Snart er hver fjerde bil i bomringen en elbil – kritisk for Bymiljøpakken

  2. Mann og kvinne tatt i stjålet bil med tyvegods

  3. Slik fikk Lars Berland helikopteret sitt hjem fra Guate­mala til Strandgata

  4. Lagde sine første donuts hjemme i karantene. Det har blitt million­butikk

  5. Stavanger er beste storby i TV-aksjonen

  6. Nå stenger de Gamlingen igjen: – Veldig kjedelig