Prins Harry følte seg fanget i kongefamilien

Prins Harry sier han følte seg fanget i den britiske kongefamilien og at Meghan Markle frigjorde ham.

Prins Harry sier at han følte seg fanget i det britiske kongehuset, og at han og hertuginne Meghan gjorde alt de kunne for å være en del av kongefamilien. Her fra Buckingham Palace i juli 2018, to måneder etter det kongelige bryllupet.
  • NTB-AP
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

I det mye omtalte intervjuet Harry og Meghan har gjort med Oprah Winfrey, spør Winfrey om prinsen ville ha sagt fra seg sine kongelige plikter om det ikke hadde vært for Meghan.

– Jeg ville ikke ha vært i stand til det, fordi jeg følte meg fanget helt fram til jeg møtte Meg, sier han i intervjuet som ble sent søndag kveld amerikansk tid.

Paret flyttet til USA tidlig i 2020, trakk seg fra kongehuset og sluttet å bruke sine kongelige titler, samtidig som de fortsatt ville være en del av kongefamilien.

I slutten av februar i år kom meldingen om at paret ikke vil vende tilbake som arbeidende medlemmer av det britiske kongehuset.

Meghan sier påstandene om at det var hun som forårsaket bruddet med kongefamilien ikke henger på greip.

– Jeg forlot min karriere, mitt liv. Jeg forlot alt jeg kjente fordi jeg elsker ham. Vår plan var å gjøre dette for alltid.

Harry legger til at «vi gjorde alt vi kunne for å få det til å fungere» og at de aldri hadde flyttet dersom kongehuset hadde støttet dem.

Publisert: