Ti år gammel jente blant de drepte i skyting i Toronto

Det var en ti år gammel jente og en 18 år gammel kvinne som ble drept da en mann åpnet ild i Toronto i Canada søndag kveld.

Publisert: Publisert:

Minst en person ble drept i skytingen i Greektown i Toronto søndag kveld. Gjerningsmannen er ifølge politiet død. Foto: Frank Gunn / The Canadian Press via AP / NTB scanpix

Store politistyrker rykket ut til skytingen i Toronto søndag kveld. Foto: Frank Gunn / The Canadian Press via AP / NTB scanpix

Det opplyser Torontos politisjef Mark Saunders mandag kveld.

Han legger til at man fortsatt ikke kjenner til motivet for skytingen.

– Det er altfor tidlig å utelukke noe. Absolutt alt er åpent akkurat nå, sier Saunders.

Han opplyser også at det er for tidlig å frigi identiteten til den 29 år gamle mistenkte gjerningsmannen.

Flere såret

I tillegg til de to som ble drept, ble tretten såret i skytingen, som skjedde på kvelden søndag. For flere av de sårede er tilstanden alvorlig eller kritisk, men stabil, opplyser sykehuset St. Michael's mandag kveld.

– Hele vår by er i sjokk over denne feige voldshandlingen, sier Torontos ordfører John Tory.

Han sier at politiet arbeider med å finne ut hva som skjedde, og hvorfor.

– Jeg lover hele Torontos befolkning, spesielt de som er direkte berørt av denne tragedien, at vi skal få svar på hvorfor dette meningsløse angrepet skjedde.

Mistenkt gjerningsmann drept

Politiet har opplyst at den 29 år gamle mistenkte gjerningsmannen døde etter at han havnet i en skuddveksling med politiet. Det er uklart om han ble skutt av politiet eller om han tok sitt eget liv. Flere medier har meldt at han skjøt seg selv etter å ha åpnet ild mot politiet.

Skyteepisoden fant sted i nabolaget Greektown sentralt i Toronto rundt klokken 22 søndag kveld lokal tid.

En video viser en svartkledd mann med svart hatt som spaserer raskt, og som avfyrer tre skudd fra fortauet mot minst én butikk eller restaurant.

– Vi bare løp

John Tulloch forteller at han og broren akkurat hadde gått ut av bilen sin da de hørte 20–30 skudd.

– Vi bare løp. Vi så folk begynne å løpe, så vi bare løp, sier han.

Skytingen førte til at mange ambulanser og politibiler rykket ut, og områdene i nærheten ble sperret av. Flere beboere gikk ut på gaten, noen av dem i pyjamas, for å se hva som skjedde.

Greektown er en tett befolket bydel med mange restauranter og utesteder. Skytingen skjedde da mange familier var ute og spiste.

Mer vold

Toronto har den siste tiden vært rammet av flere skyteepisoder, og i helgen skjerpet politiet vaktholdet i byen. Så langt i år har 26 personer blitt skutt og drept i byen. Det er en økning på 53 prosent sammenlignet med i fjor.

– Vi var så vant til å bo i en by der slike ting ikke skjedde. Men det skjer ting i disse dager, og det finnes ikke ord, sier Toronto-ordfører Tory.

Skytingen i Greektown skjer få måneder etter at føreren av en varebil kjørte inn på et fortau fullt av mennesker. Ti personer ble drept og 14 såret.

Canadisk politi har ennå ikke sagt noe om motivet for det angrepet, men sjåføren, Alek Minassian, hadde på forhånd lagt ut en melding på sosiale medier der han refererte til en nettgruppe preget av kvinnehat. Åtte av dødsofrene var kvinner.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Han har skrevet mange fabelaktige bøker. Denne er så bra at det knapt kan gjøres bedre.

  2. – Du skrur på tv, og der ser du bussen din

  3. – Ikke i tvil om at dette var et drapsforsøk

  4. Slik tilbringer tyske Ralf karan­tenen i Norge. Smitte­vern­lege er bekymret

  5. Snart blir det tryggere å kjøre fra Ålgård til Oltedal

  6. Jobbintervju: Dette bør du ikke svare på spørsmålet «Hva er dine svake sider?»

  1. Skyting
  2. Toronto
  3. Canada