21 funnet døde etter huskollaps i Istanbul

Dødstallet har steget til 21 etter at en åtte etasjer høy bygning raste sammen i Istanbul onsdag. Tre dager etter tragedien fortsetter letingen i ruinene.

Mange tilskuere følger med på letingen etter savnede i ruinene av en bygård som raste sammen i Istanbul. Foto: Emrah Gurel / AP / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

President Recep Tayyip Erdogan besøkte ulykkesstedet lørdag.

– Det er mange lekser vi kan lære av dette, og vi skal iverksette nødvendige tiltak, sa Erdogan til pressen da han besøkte redningsarbeiderne som jobbet febrilsk for å finne flere overlevende.

Erdogan besøkte også sykehuset for å snakke med overlevende, og senere var han til stede da ni medlemmer av samme familie ble begravet.

13 av de 14 som er hentet ut av ruinene i live, er fortsatt innlagt på sykehus. Tilstanden er alvorlig for sju av dem.

Flere omkomne ble funnet lørdag, og selv om myndighetene tror alle ofrene er hentet ut av ruinene, fortsetter søket, opplyser innenriksminister Suleyman Soylu til CNN Turk samme kveld. Fredag ble en 16 år gammel gutt reddet ut.

Bygården raste sammen onsdag. Det er ikke klart hva årsaken var, men myndighetene sier at de tre øverste etasjene var bygd uten byggetillatelse, noe som er vanlig i storbyen med 15 millioner innbyggere.

Bygningen hadde 14 leiligheter med 43 registrerte beboere og lå i bydelen Kartal på den asiatiske siden av byen.

Myndighetene har fått kraftig kritikk for å ha gitt amnesti i fjor til folk som var anklaget for å bygge uten byggetillatelse.

Ingeniører og arkitekter advarer stadig mot praksisen, som de sier svekker bygningenes struktur og gjør at de lettere raser sammen når det er jordskjelv.

Publisert: