Mistenkelige milliardærdødsfall vekker oppsikt i Canada

Milliardæren Barry Sherman og hans kone er funnet døde i Toronto. Politiet sier paret ble kvalt, og vurderer dødsfallene som mistenkelige. 

Publisert: Publisert:

Politiet i Toronto opplyser at milliardæren Barry Sherman og hans kone ble kvalt og at drapsetterforskere vil følge saken videre. Her politibiler utenfor ekteparets hjem. Foto: Robert Gillies / AP / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Den 75 år gamle legemiddelmagnaten og hans kone Honey (70) ble funnet døde i huset sitt nord i Toronto fredag. Obduksjonen viser at paret ble kvalt, og lokale medier har rapportert at de skal ha blitt funnet i kjelleren i sitt hjem i Toronto.

Basert på kilder i lokalmediene er det blitt spekulert på om magnaten selv tok livet av sin kone, for så å ta sitt eget liv etterpå. En talsmann for politiet sa lørdag at de ut fra funnene som er gjort vurderer dødsfallene som mistenkelige.

Planla ferie i Florida

Familien har tatt kraftig avstand fra antydningene om selvmord. Etter hva som er kjent, er det ingen tegn på at verken Barry Sherman eller hans kone led av depresjon, eller at de skulle ha planlagt et selvmord. Venner og bekjente beskriver dem som et lykkelig par, og de hadde planer om å tilbringe årets juleferie med venner i Florida.

Familien kom lørdag med en uttalelse der de ba politiet gjennomføre en grundig, intensiv og objektiv etterforskning av dødsfallet og oppfordret mediene til ikke å inngi seg på spekulasjoner om hva dødsårsaken kan være.

Sjokk og sorg

Ekteparet er kjent for sin filantropiske virksomhet og har i en årrekke donert store summer til universiteter i Canada. Dødsfallet har sendt sjokkbølger gjennom det høyere sjiktet i det canadiske samfunnet og ført til at statsminister Justin Trudeau la ut en offisiell uttalelse.

Barry Sherman grunnla legemiddelfirmaet Apotex Inc. i 1974 med to ansatte, og han gjorde det til Canadas største farmasøytiske selskap. Canadian Business Magazine anslo nylig hans formue til 3,65 milliarder dollar eller noe over 30 milliarder kroner, noe som gjør ham til den 15. rikeste personen i landet. Ekteparet la nylig huset sitt ut til salg for 5,4 millioner dollar.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Kvinne i 70-årene døde etter badeulykke ved Mandal

  2. – Hurtigruten er selve symbolet på det nye Norge: Luksus på øvre dekk, fattigdom og frykt hos de som driver maskineriet

  3. Trafikken går som normalt igjen på E39

  4. Slik sjekker du om barnet ditt kan gå i barnehagen eller på skolen

  5. Beskjeden fra legen fikk Thore (56) til å endre livsstil. Slik unngikk han diabetes.

  6. I november kan du ta selvkjørende buss i Stavanger sentrum

  1. Canada
  2. Drap