Tyrkia hevder tyrkere holdes fanget av libysk opprørsgeneral

Seks tyrkiske statsborgere holdes fanget av styrkene til opprørsgeneralen Khalifa Haftar, ifølge Det tyrkiske utenriksdepartementet.

Publisert: Publisert:

Den libyske opprørsgeneralen Khalifa Haftar har beordret full krig mot Tyrkia og tyrkiske interesser i landet. Foto: AP / NTB scanpix

  • Ntb-dpa
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Tyrkias forsvarsminister Hulusi Akar sier at de er klare til motsette seg alle angrep på tyrkiske fartøy og interesser den libyske opprørsgeneralen Khalifa Haftar har truet med å utføre. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB scanpix.

Lørdag ga Haftar sine styrker ordre om å angripe alle tyrkiske skip og andre interesser i Libya. Tyrkia svarte at de kommer til å gjengjelde alle angrep fra LNA-militsen, noe de opprettholder mot dem om ikke de fangede tyrkerne slippes ut.

– En fiendtlig holdning eller angrep mot tyrkiske enheter vil bli møtt med tiltak av den mest effektive og kraftige typen, sa forsvarsminister Hulusi Akar tidligere søndag, ifølge det statlige nyhetsbyrået Anadolu.

Angrepsordre

Haftars flyvåpen har ifølge general Ahmad al-Mesmari fått ordre om å angripe tyrkiske skip og båter i libysk farvann, og militsen har også fått ordre om å behandle alle tyrkiske bedrifter og prosjekter i landet som legitime mål.

Flere tyrkiske restauranter har stengt og flere butikker har fjernet sine tyrkiske skilter i flere byer øst i Libya etter Haftars trusler lørdag, opplyser lokale tjenestemenn.

Truslene fra Haftar og hans mektige LNA-milits kommer etter at de beskyldte Tyrkia for å støtte den internasjonalt anerkjente regjeringen i Tripoli.

Hundrevis drept

Haftars LNA-milits tok kontroll over det sørlige Libya etter en stor offensiv i februar, men framrykkingen mot Tripoli har stanset opp.

Opprørsgeneralens styrker kjemper mot militser som er mer eller mindre alliert med den FN-støttede regjeringen, som holder til på en strengt bevoktet marinebase i hovedstaden.

Hundrevis av mennesker er drept i angrepene mot Tripoli og nærmere 100.000 mennesker har flyktet fra sine hjem.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. 17 flygninger til Norge med koronasmitte

  2. – Du skal ikke ha kniv fra Ikea, sier far

  3. Har mest sannsynleg blitt smitta her i regionen

  4. Tesla målt til 221 km/t: Eieren får førerkortet beslaglagt inntil mai neste år

  5. For farlig å dykke i elva nå, håper på lavere vannstand

  6. Kjørte i 108 i 60-sonen ved flyplassen - mistet førerkortet