Trump til Putin: – Ikke bland dere inn i valget

USAs president Donald Trump skrøt av forholdet til russiske Vladimir Putin og fleipet om russisk valginnblanding da de to møttes i Japan.

Publisert: Publisert:

President Donald Trump skrøt av et «veldig, veldig godt» forhold til Vladimir Putin da de to møttes på sidelinjen av G20-toppmøtet i Osaka fredag. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Ikke bland dere inn i valget, sa Trump med et glis om munnen da de to presidentene satte seg ned til samtaler på sidelinjen av G20-toppmøtet i Osaka fredag.

Bemerkningen var et svar på et spørsmål fra en reporter som lurte på om Trump kom til å komme med en slik advarsel i forbindelse med presidentvalget i USA neste år.

– Det er en stor ære å være med president Putin, sier Trump, som sist møtte Putin på tomannshånd i Helsingfors i juli i fjor.

Møtet er det første siden en føderal etterforskning i USA la fram omfattende bevis for russisk innblanding i valget som brakte Trump til Det hvite hus i 2016. Under toppmøtet i fjor nektet presidenten å støtte vurderingene fra amerikansk etterretning og sa i stedet at han tror på Putin.

Putin har benektet at Russland blandet seg inn i valget.

– Vi har et veldig, veldig godt forhold, sier den amerikanske presidenten og legger til at han skal diskutere handel og nedrustning med Putin.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Mamma Ingebrigtsen ble forferdet over Jakobs løp: – Han er tross alt 20 år i dag og må få bestemme selv

  2. Her «snakker» Haaland seg til straffespark – sesongåpnet med to scoringer

  3. Ny E18 ved Larvik kostet 5,2 mrd. kroner. På veien forsvant avkjøringen til byen.

  4. – Hurtigruten er selve symbolet på det nye Norge: Luksus på øvre dekk, fattigdom og frykt hos de som driver maskineriet

  5. To smittet av koronavirus i Randaberg

  6. Knuste egen mesterskapsrekord – så løp han videre ut av stadion

  1. USA
  2. Russland
  3. Donald Trump