Biden og Harris står fram sammen

Joe Biden presenterte sin makker Kamala Harris da de to opptrådte for første gang til valgkamp sammen i Delaware onsdag.

Joe Biden og hans visepresidentkandidat Kamala Harris står fram på scenen i Wilmington, der de to åpner valgkampen sammen.
 • NTB-AP
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Kamala er smart, hun er tøff, hun er erfaren, hun har vist at hun er en kriger for dette landets ryggrad, sa Biden da arrangementet på en skole i Bidens hjemby Wilmington kom i gang en time forsinket.

– Kamala kan styre. Hun kan ta vanskelige beslutninger. Hun er klar for jobben fra dag én, sa 77 år gamle Biden videre, dagen etter at han valgte henne til sin visepresidentkandidat.

På deres første møte sammen understreket Biden betydningen av at Harris er den første fargede kvinnen og den første med bakgrunn fra Asia som blir visepresidentkandidat.

– I morges, over hele landet, våknet små jenter, særlig små svarte og brune jenter som så ofte føler seg oversett og undervurdert, og for første gang kanskje kunne se seg selv på en ny måte, som det stoff som presidenter og visepresidenter er laget av, sa Biden.

Harris på sin side sa at USA skriker etter lederskap i en tid da landet tar et moralsk oppgjør med rasisme.

Les også

Visepresident, hvem?

Halvtom gymsal

Under mer normale omstendigheter ville store menneskemengder møtt opp for å se den første svarte kvinnen som er blitt visepresidentkandidat for et av de store politiske partiene i USA.

Men som en dyster illustrasjon på koronakrisen som herjer i USA, var den store gymsalen halvtom. Det var like mange journalister med munnbind til stede som valgkampstab og familiemedlemmer av hovedpersonene.

Utenfor skolen sto en liten gruppe på 100 tilhengere og viftet med flagg, uten noe håp om å bli sluppet inn på grunn av de strenge smitteverntiltakene.

Felles visjoner

Parhestene skulle under møtet snakke om sine felles visjoner og planer for hvordan de skal slå Donald Trump i høstens presidentvalg.

Koronapandemien, krisen i økonomien som den har utløst, og rasisme i det amerikanske samfunnet står også på dagsordenen.

Biden og Harris vil også delta på et nettbasert arrangement for å samle inn penger til valgkampen.

Publisert:
 1. Amerikansk politikk
 2. Joe Biden
 3. Kamala Harris
 4. Donald Trump

Mest lest akkurat nå

 1. Åpner i morgen: Slik blir den nye brannstasjonen ved Motorveien

 2. Full klinsj igjen: Går hardt ut mot Viking-speakeren

 3. Kilder til Aftenbladet: – Ingen nedstengning av samfunnet

 4. Snart øker takstene i bomringen

 5. Har kontroll på brannen, vil fort­sette etter­slukking i flere timer

 6. Wiig gartneri sier opp 15, stenger all vinterproduksjon av tomat og agurk