Trump saksøkes for forsøk på å svekke postvesenet

Trump, USAs postvesen og den nye postsjefen Louis DeJoy, er blant dem som saksøkes i et forsøk på å sikre postvesenet nok ressurser før presidentvalget.

USAs nye postdirektør, Louis DeJoy, til venstre, blir eskortert til kontoret til lederen for Representantenes hus, Nancy Pelosi, i Washington. I et søksmål anlagt mandag anklages DeJoy for å være i gang med å svekke landets postvesten.
  • NTB-AP
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Søksmålet ble anlagt mandag i New York. Søksmål flere steder i landet er varslet. Saksøkerne anklager Trump og DeJoy for å svekke postvesenet, og dermed hindre at poststemmer pålitelig kan brukes i presidentvalget i november.

Flere demokratiske politikere i New York står bak søksmålet. Blant dem er den nominerte kandidaten til Representantenes hus, Mondaire Jones, og delstatssenator Alessandra Biaggi, samt kandidater til delstatsforsamlingen Chris Burdick og Stephanie Keegan.

Leder for Representantenes hus, Nancy Pelosi, har kalt Representantenes hus hjem fra ferie fordi hun mener Trump forsøker seg på valgjuks ved å svekke postvesenet.

Publisert:
  1. Amerikansk politikk
  2. Donald Trump

Mest lest akkurat nå

  1. «Regå» fikk ny eier etter budkrig

  2. – Det er jo Stavanger som er energihovedstaden

  3. Sjekk hvem som dukket opp på treningen til lokalt lag

  4. Siktedes kjæreste bodde i nabolaget til Birgittes foreldre

  5. Kraftig regnvær og kuling det neste døgnet

  6. Omdiskutert ordning gjør at Tage og kompisene kan sove 40 minutter ekstra hver morgen