Elleve pågrepet etter Nice-terror

København (NTB-Ritzau): Elleve personer er pågrepet i forbindelse med terrorangrepet i Nice 14. juli, opplyser franske etterforskningskilder.

En fransk soldat holder vakt på strandpromenaden i Nice. Foto: Reuters / NTB scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Ti personer, blant dem en albansk statsborger, er pågrepet i Nice, mens én person er pågrepet i Nantes, opplyser kildene.

De elleve mistenkes for å ha bistått tunisieren Mohamed Lahouaiej Bouhlel, som kjørte en lastebil rett inn i menneskemengden langs strandpromenaden i Nice på den franske nasjonaldagen.

86 mennesker fra 19 land ble drept i angrepet og over 400 ble såret, før Bouhlel ble skutt og drept i en skuddveksling med fransk politi.

Kort tid etter ble fem personer siktet for å ha vært delaktige, og i september ble ytterligere åtte pågrepet.

De elleve som ble pågrepet mandag, mistenkes for å ha vært i kontakt med tre av mennene som ble pågrepet i juli, blant dem to albanere som er tiltalt for å ha forsynt Bouhlel med et automatgevær og en pistol.

– De elleve kjente ikke nødvendigvis til angrepet på forhånd, men de var del av et kriminelt miljø som var involvert i våpensmugling, sier en etterforskningskilde.

I henhold til fransk antiterrorlovgivning kan de pågrepne holdes i varetekt i fire dager, før det enten blir tatt ut siktelse eller de blir løslatt. (©NTB)

Publisert: