Dødstallene stiger etter togulykke i India

Minst 91 personer har mistet livet og over 150 er skadd etter at et passasjertog sporet av i den nordlige delen av India.

Togavsporingen i India har krevd mange menneskeliv.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Ulykken, der minst 14 av vognene på toget sporet av, skjedde rundt klokka 03 lokal tid natt til søndag på en ekspressrute nær Pukhrayan. Mange av passasjerene lå og sov da toget sporet av. Flere ble etter ulykken sittende fast i vognene som sporet av.

Politiinspektør Zaki Ahmned opplyser på en pressekonferanse at rundt 150 personer er skadd, og dødstallene kan komme til å stige.

Rundt 20 ambulanser transporterer skadde til sykehus i Kanpur, en større by rundt 100 kilometer fra ulykkesstedet.

Voldsomt støt

– Vi våknet plutselig da toget stoppet med et voldsomt støt og en skrikende lyd. Vi klarte å komme oss ut og så at mange av vognene hadde sporet av, forteller en av passasjerene til nyhetskanalen NDTV.

Etter ulykken viste TV-kanalene mennesker som bærer bagasjen sin over et jorde til en motorvei der busser skal bringe dem videre. Strandede passasjerer skal fraktes til stasjonen Malasa der det blir satt opp tog for å frakte dem videre.

Toget skal ha vært på vei fra Purwa, som ligger nær Kanpur. Denne byen er et knutepunkt for jernbanetrafikken i India som hundrevis av tog passerer gjennom hver dag.

Stor sorg

Årsaken til togavsporingen er ikke kjent.

– Det vil bli satt ned en etterforskningsgruppe umiddelbart, opplyser jernbaneminister Suresh Prabhu.

Indias statsminister Narendra Modi har uttrykt sin medfølelse og sorg etter ulykken.

– Føler større smerte enn det som kan uttrykkes med ord, over tapene av menneskeliv i togavsporingen. Mine tanker går til de berørte familiene, tvitret Modi.

Indisk jernbane transporterer over 20 millioner passasjerer hver dag, men er kjent for dårlig sikkerhet på grunn av gammelt utstyr og overfylte tog.

Publisert: