Konsertterror - nå igjen

Gullstrupen Ariana Grande er den andre amerikanske artisten på under to år som rammes av terror i et europeisk konsertlokale.

Ariana Grande mottok prisen for årets artist under American Music Awards i november 2016.
 • Elisabeth Bie
  Elisabeth Bie
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Her får du siste nytt om eksplosjonen i Manchester.

13. november 2015 ble 90 personer drept under en konsert med amerikanske Eagles of Death Metal i konsertlokalet Bataclan i Paris. Konserten fant sted foran 1500 publikummere i et utsolgt lokale. Terroristene skjøt først rundt seg, før en selvmordsbomber utløste en eksplosjon med bomber festet til egen kropp.

Les også

Ariana Grande: –Jeg er veldig, veldig lei meg

Les også

Dette vet vi og dette vet vi ikke om eksplosjonen i Manchester

Les også

19 drept og 59 til sykehus i mulig terroraksjon ved Manchester Arena

Terrorangrepet i Paris var det første i en ny terrortrend, etter at flyplasser og andre transportsteder lenge hadde vært målet. Nå ble både en konserarena og en sportsarena utsatt for terror. Etter hvert har terroristene også gått over til å ramme vilkårlig sivilbefolkning ved å kjøre biler inn i folkemengder.

Fra Ariana Grandes opptreden på American Music Awards i Los Angeles 20. november 2016.

Ariana Grande er ingen hvem som helst artist, til tross for sin unge alder. Hun har et stemmeregister som sammenliknes med Mariah Careys. Musikkvideoene hennes er sett over sju milliarder ganger.

Les også

Nordmenn kom seg ut av Manchester Arena

I 2016 utropte det amerikanske magasinet Time henne til å være en av de mest 100 innflytelsesrike menneskene i verden. Hun er ifølge Wikipedia verdens nest mest fulgte person på Instagram, bare slått av Selena Gomez. Hun har vært nominert til fire Grammy-priser og har vunnet tre MTV Music Awards. Blant annet.

Musikken hennes er innen pop og r&b-sjangeren. Fanskaren hennes består i stor grad av unge jenter.

Etter turnélisten skulle Ariana Grande holde to konserter i Londons O2 Arena 25. og 26. mai, før en rekke konserter på det europeiske kontinentet vantet. Nå bedkreftes det ifølge NTB at hun utsetter resten av turneen sin på ubestemt tid.

Bruno Mars skal spille i Telenor Arena onsdag.

Onsdag skal en annen stor amerikansk artist, Bruno Mars, ha konsert i Telenor Arena i Oslo. Mars, som nå turnerer Europa med sin 24K Magic World Tour, har kommentert terrorangrepet i Manchester Arena på Twitter:

«No words can describe how I feel about what happened in Manchester. I don't wanna believe that the world we live in could be so cruel. God bless the family and friends affected by this nightmare», tvitrer Mars.

Publisert:

Manchester-angrepet

 1. Alle mistenkte løslatt etter Manchester-terror

 2. Ytterligere tre løslatt etter selvmordsbomben i Manchester

 3. Ariana Grande besøkte bombeofre i Manchester

 4. Politiet i Manchester: Bombemannen kjøpte ingrediensene selv

 5. Ariana Grande med minnekonsert for terrorofre i Manchester

 6. «Terrorister dreper barn. Det gjør vi i Vesten også.»

 1. Manchester-angrepet
 2. Ariana Grande
 3. MTV Europe Music Awards