Bevæp­nede demon­stranter har samlet seg i USA

Grupper med bevæpnede demonstranter har møtt opp ved delstatskongressene flere steder i USA. Byggene er bevoktet av sikkerhetsstyrker etter Kongress-stormingen.

Medlemmer av gruppen Boogaloo Bois deltok på en protest ved delstatskongressen i Ohios hovedstad Columbus søndag. Foto: Barbara J. Perenic / The Columbus Dispatch / AP / NTB

 • NTB
Publisert: Publisert:

Flere av Ohio-demonstrantene er bevæpnet. Foto: Barbara J. Perenic / The Columbus Dispatch / AP / NTB

Sikkerhetsstyrker er på plass for å beskytte delstatskongressen i Ohio. Sikkerheten er trappet opp etter at kongressbygningen i Washington ble stormet av Trump-tilhengere 6. januar. Foto: Jay Laprete / AP / NTB

Det er ikke meldt om sammenstøt.

Ved delstatskongressene i Ohio, Michigan, Oregon og Texas hadde flere titalls mennesker samlet seg. Flere hadde skytevåpen.

– Jeg er her for å støtte retten til å uttrykke et politisk synspunkt uten å måtte risikere sensur, trakassering, å miste jobben min eller å bli fysisk angrepet, sa demonstrant Kathy Sherman, som hadde på seg en hatt med ordet «Trump», til nyhetsbyrået AP i Ohios delstatshovedstad Columbus.

Sikkerheten er trappet opp etter at FBI advarte om faren for voldelige sammenstøt før Joe Biden tar over for Donald Trump som USAs president onsdag.

Publisert:
 1. Amerikansk politikk
 2. USA
 3. Donald Trump
 4. Joe Biden

Mest lest akkurat nå

 1. Noen ble unnfanget på hjemmekontor. Flere har fortsatt ikke møtt besteforeldrene sine

 2. Dette mener ordføreren og kommuneoverlegen om rånetreffet på Sola

 3. Trafikkulykke ved flymuseet på Sola

 4. Økning i innlagte koronapasienter. Flere under 60 år på respirator

 5. Omkommet person funnet i hus på Osterøy

 6. Noen tabber, men også friske tendenser fra Viking under årets første treningskamp