Harris besøkte Mexico-grensa etter måneder med kritikk

På sitt første besøk til Mexico-grensa som visepresident ba Kamala Harris om en slutt på «retorikk» om innvandring. Særlig republikanerne har kritisert henne.

Visepresident Kamala Harris besøkte et CBP-anlegg i El Paso fredag. Med seg hadde hun blant annet innenriksminister Alejandro Mayorkas (bak i midten) og senator Dick Durbin (til høyre). Migrantstrømmen mot grensa mellom USA og Mexico har ikke vært større på minst 20 år.
  • NTB-AP-AFP
Publisert: Publisert:

Under besøket til El Paso i Texas snakket Harris med unge migrantjenter som venter på å bli behandlet av toll- og grensemyndigheten CBP, før hun møtte interessegrupper og CBP-ansatte.

Innvandring «kan ikke reduseres til en politisk sak», sa visepresidenten til frammøtte journalister.

– Vi snakker om barn, vi snakker om familier, og vi snakker om lidelse. Og vår tilnærming må være gjennomtenkt og effektiv, sa hun.

Republikansk kritikk

Harris' besøk kom etter flere måneder med kritikk fra republikansk hold, og også fra enkelte i hennes eget parti, for ikke å ha besøkt grensa mens migrantstrømmen har økt voldsomt.

Ifølge CBPs tall er det minst 20 år siden det var så mange migranter på grensa i løpet av samme måned som i mai i år, skriver BBC.

Tidligere denne måneden besøkte hun Guatemala og Mexico, der hun tok opp de underliggende årsakene til migrasjonskrisen.

Folk samlet seg utenfor CBP-anlegget og viste misnøye med Biden-regjeringens innvandringspolitikk.

Fattigdom og kriminalitet

Harris har tidligere gjort det klart at fattigdom, kriminalitet og korrupsjon i Mellom-Amerika ligger til grunnen for migrasjonen.

De fleste av migrantene kommer fra Guatemala, El Salvador og Honduras, og reiser gjennom Mexico for å komme til USA.

Fredagens besøk er også kun noen dager før tidligere president Donald Trump skal besøke grensa. Han mener at Biden-regjeringens innvandringspolitikk har ført til krisen, heller enn å bøte på den.

Tøff utfordring

Harris, som har fått det vanskelige oppdraget med å lede Det hvite hus' innsats for å håndtere migrasjonskrisen, sa at hun mener politikken virker.

– Presidenten og jeg er fast bestemt på å forsikre oss om at innvandringssystemet vårt er ryddig og humant, og jeg mener vi gjør framskritt i så måte, sa Harris.

Ikke desto mindre frykter mange demokrater, blant dem Texas-representanten i Kongressen, Henry Cuellar, at Biden-regjeringen har overlatt diskusjonen om innvandring til republikanerne.

– Administrasjonen får demokrater lokalt til å se svake ut. Jeg hører fra både republikanere og demokrater i distriktet mitt: Hva i helvete er det denne administrasjonen gjør, sier Cuellar.

Publisert:
  1. Kamala Harris
  2. Mexico
  3. USA

Mest lest akkurat nå

  1. Reagerer på «urett­fer­dige» regler: – Veldig merkelig

  2. Den tidligere fotball­proffen kjører ti timer for å se datteren spille for Sand­viken

  3. Meteorologen med oppløftende beskjed før gjen­åpnings­festen i Sandnes

  4. Se hvor mye det har snødd i Sirdal

  5. Trafikkuhell i Regiment­veien

  6. KrF-politiker i Egersund: – Jeg fatter ikke at biskop, stats­forvalter og fylkes­kommunen er negativ til dette